Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Even voorstellen … Vrijwillig Burgeradviseurs

Gepubliceerd op 9 februari 2021
Logo Vrijwilligerspunt Vlissingen

In 2021 staan de Vrijwillig Burgeradviseurs weer voor u klaar. Voor vragen op het gebied van zorg en welzijn krijgen mensen vaak hulp en ondersteuning binnen de eigen familie of vriendenkring. Maar soms ontbreekt een eigen netwerk. In dat geval kan een burger een Vrijwillig Burgeradviseur inschakelen. 

Mensen helpen

Vrijwillig Burgeradviseur J. (Jaap) Koppejan staat sinds 1 januari 2021 voor u klaar. Hij is bijna 40 jaar werkzaam geweest in het basisonderwijs en nu enkele jaren gepensioneerd. Hij woont in Vlissingen, is getrouwd en vader van 4 jongens die inmiddels uit huis zijn.
Een deel van zijn vrije tijd zet hij graag in om aan de slag te gaan als Vrijwillig Burgeradviseur. Zoals hij zelf zegt: "Vooral om mensen te helpen. Mensen die soms in de knoop raken met de bureaucratie of die niet goed weten hoe ze met instanties om moeten gaan." 
Bij de heer Koppejan kunt u terecht voor advies, om brieven te schrijven naar instanties of de gesprekken met instanties voor te bereiden. Kortom: voor advies of doorverwijzing naar wie dan ook.

Adviseren

Vrijwillig Burgeradviseurs kunnen alleen adviseren en niet optreden namens u. Daar zijn wettelijke voorschriften voor. En voor de ‘cijfertjes’ zoals belastingzaken, kunt u terecht bij zijn collega-burgeradviseurs.