Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Uitvoering Wmo

Op donderdag 23 december 2021 hebben wethouder Albert Vader en de nieuwe samenwerkingspartners Naerebout Combinatie en Zeeuws Baken de raamovereenkomst ‘Wmo: aanvullende zorg’ ondertekend. Daarmee is de aanbestedingsprocedure voor de aanvullende zorg binnen de Wmo, die in juli 2021 startte, afgerond. 

Naerebout Combinatie is een samenwerkingsverband van Stichting Emergis, WVO Zorg en Stichting Zorgstroom. De onderaannemers zijn SVRZ, ’s Heeren Loo, Juvent, De Hoop en De Blauwe Vlinder.

Zeeuws Baken is een samenwerkingsverband van Stichting Lelie Zorggroep, Actief Zorg, Iriz Zorg & Welzijn B.V., CKZ Zeeland en Aurore Maatwerk & Advies. De onderaannemers zijn Sta op zorg, Cedrah, Leger des Heils, Klaver4, Stichting Samenwerkende Zorgboeren, Stichting Eleos, MGB Hulpverlening, Gors, Philadelphia, KIZZ, BTSW, ZZeM en Weerwerk/Ruiterpad.

De gemeente Vlissingen gaat terug van meer dan zestig zorgaanbieders naar twee strategische partners. Op die manier kan een goede relatie worden opgebouwd, gebaseerd op openheid en vertrouwen. Vanaf januari gaan de gemeente en haar samenwerkingspartners aan de slag met het uitvoeren van de gemaakte afspraken in de raamovereenkomst.Bij de start van de aanbestedingsprocedure heeft de gemeente kenbaar gemaakt dat een hoofdaannemer (inclusief onderaannemers) in staat moet zijn om het gehele pakket diensten en voorzieningen voor aanvullende zorg binnen de Wmo te leveren. Naerebout Combinatie en Zeeuws Baken voldoen aan die voorwaarde.

De zorg en ondersteuning van aanbieders die niet samenwerken met de nieuwe contractpartijen, stopt niet per 1 januari 2022. Er is een overgangsperiode van zes maanden. Inwoners komen niet zonder zorg of ondersteuning te zitten. De gemeente informeert inwoners daarover middels een brief. Met de ongeveer 330 inwoners die worden overgedragen aan een andere aanbieder, gaan de klantondersteuners van team Wmo & Jeugd persoonlijk in gesprek.