Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Medische rijbewijskeuring 19 juni 2023

Gepubliceerd op 2 juni 2023
Man met autosleutel in de hand

Een medische keuring voor het verlengen van uw rijbewijs is nodig wanneer u 75 jaar of ouder bent of wanneer u een zogenaamd groot rijbewijs (C/D/E) gaat halen of vernieuwen. Ook wanneer u om medische reden een arts moet bezoeken van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR).
Automobilisten kunnen zich via RegelZorg Rijbewijskeuringen op 19 juni 2023 laten keuren voor de verlenging van hun rijbewijs. In Vlissingen is de locatie Wijkcentrum De Burgerij.

  • Automobilisten van 75 jaar en ouder betalen € 55,-;
  • Voor houders van rijbewijs C/D/E tot 75 jaar is de prijs € 70,-.

Afspraak maken

Een afspraak voor het spreekuur maakt u uitsluitend via de website www.regelzorg.nl of tijdens kantooruren via de afsprakenlijn: (088) 23 23 300. Voor het laten invullen van een rapport van een oogarts gaat u naar de website www.regelzorg.nl/oogarts of belt u met de afsprakenlijn.
Houd zelf de einddatum van uw rijbewijs in de gaten. Begin 4 maanden voor deze datum met het verlengen van uw rijbewijs als u ook medisch gekeurd moet worden.

Gezondheidsverklaring

De 1e stap is het kopen en invullen van een Gezondheidsverklaring. Dat kan online op de website www.mijn cbr.nl

Papieren Gezondheidsverklaring

Een papieren Gezondheidsverklaring kunt u kopen bij de meeste gemeenten of via de website van RegelZorg. De vragenlijst moet u zelf invullen en opsturen naar het CBR. Als antwoord krijgt u van het CBR het verslag (soms meer dan één) dat de keuringsarts moet invullen. Op dát moment kunt u pas een afspraak maken voor de keuring.

Artsen RegelZorg

De artsen waar RegelZorg mee samenwerkt, zijn aangesloten bij ZorgDomein. Zij vullen de formulieren digitaal voor u in en versturen deze direct naar het CBR. 
Meer informatie over de procedure leest u op de website van RegelZorg.