Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

'Chat Veilig Thuis' tijdens periode avondklok ook ’s avonds

Gepubliceerd op 11 februari 2021
Logo Veilig Thuis

Door de avondklok is de chat van Veilig Thuis landelijk ook ’s avonds bereikbaar. Slachtoffers, omstanders en plegers van huiselijk geweld en kindermishandeling kunnen tot en met 2 maart 2021 tijdens werkdagen van 9.00 tot 22.00 uur chatten met een medewerker van Veilig Thuis. 
Het landelijke telefoonnummer (0800) 20 00 voor advies en meldingen is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.

Effecten coronamaatregelen

De Veilig Thuis organisaties maken zich zorgen over de effecten van de coronamaatregelen op mensen en de toename van geweld in huiselijke kring. 
Het aantal mensen dat tijdens de coronamaatregelen contact opneemt met Veilig Thuis is gestegen. Het gaat daarbij vooral om mensen die advies vragen omdat ze vermoeden,  dat er sprake is van huiselijk geweld in hun omgeving.

Toegestaan huis te verlaten

Is er geweld bij jou thuis tijdens de avondklok? Bel bij direct gevaar altijd 112 en verlaat zo nodig je huis. Je mag ook naar iemand anders toe gaan. Dit mag ook als je je thuis onveilig voelt, maar er geen direct gevaar is. 
Kijk of je bij iemand terecht kan, bij voorkeur bij jou in de buurt. In deze gevallen is het toegestaan om je huis te verlaten en krijg je geen boete.

Contact

Als je wilt praten over jouw situatie of advies wilt wat je kan doen, kun je  contact opnemen met Veilig Thuis. Dat kan ook anoniem. 

  • Om zo goed mogelijk bereikbaar te zijn heeft Veilig Thuis de chat tijdens de periode van de avondklok uitgebreid tot 22.00 uur. U vindt de chat op de website www.veiligthuis.nl;
  • Het landelijke telefoonnummer (0800) 20 00 voor advies en meldingen is 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar.

Lees meer over berichtgeving coronavirus

  • Op de pagina Maatregelen corona vindt u alle berichtgeving van de gemeente Vlissingen over het coronavirus.