Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Verras uw mantelzorger met de mantelzorgwaardering!

Gepubliceerd op 10 februari 2020
Een vrouw in een rolstoel met begeleidster
Mantelzorg. Bron: ZorginBeeld - Frank Muller

Woont u op Walcheren en krijgt u door bijvoorbeeld ziekte hulp van één of meer mantelzorgers? Dan kunt u van 1 februari tot en met 30 april 2020 de mantelzorgwaardering aanvragen. Dat kan ook als u in een zorginstelling woont.

Voorwaarden

U kunt deze waardering aanvragen als uw mantelzorger langer dan 3 maanden mantelzorg verleent en dit meer dan 8 uur per week doet. Als u hulp krijgt van meerdere mantelzorgers, kunt u het aantal uren bij elkaar optellen.
Ook kinderen vanaf 4 jaar met een (psychische) of lichamelijke beperking of chronische ziekte, kunnen de waardering aanvragen. Dit geldt ook voor hulpvragers die in een verpleeghuis zijn opgenomen.

Aanvragen

Als u zelf niet in staat bent om deze aanvraag te doen, mag iemand anders dit voor u doen. Belangrijk is dan om alle gegevens van de hulpvrager bij de hand te hebben. Denk hierbij ook aan het Burgerservicenummer en het IBAN-nummer.

  • U kunt de mantelzorgwaardering aanvragen op de website van Manteling of via telefoonnummer (0118) 55 35 30;
  • Binnen 4 weken na aanvraag ontvangt u bericht of uw aanvraag is toegekend. Bewaar dit bericht totdat u de waardering heeft ontvangen. Heeft u geen bericht ontvangen? Neem dan contact op met Manteling;
  • Het bedrag wordt gestort op de bankrekening van de hulpvrager. Deze kan het bedrag naar eigen inzicht verdelen.