Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Justitieel Complex Vlissingen

Onderdeel van het compensatiepakket 'Wind in de Zeilen' is de realisatie van een justitieel complex op de voormalige locatie voor de marinierskazerne. Dit complex bestaat uit een extra beveiligde zittingzaal (een rechtbank) met een beveiligde overnachtingsfaciliteit voor rechters en officieren van justitie, een penitentiaire inrichting voor zwaardere doelgroepen met een extra beveiligde inrichting (een gevangenis) en een steunpunt voor de Dienst Vervoer & Ondersteuning.

Informatiebijeenkomst raad en PS 1 juni 2022

Op 1 juni 2022 was er een informatiebijeenkomst voor leden van de gemeenteraad en Provinciale Staten over het fiche Law Delta.

De programmadirecteur nieuwbouw JCV van het ministerie van Justitie & Veiligheid gaf een toelichting op de stand van zaken rondom het Justitieel Complex Vlissingen. Hij stond o.a. stil bij de complexiteit van het project en vertelde welke stappen gezet worden om het JCV in gebruik te nemen. Aansluitend nam de projectleider van de gemeente de raads- en statenleden in vogelvlucht mee door planning van het bestemmingsplan. Net als andere projecten in Nederland vragen de aangescherpte regels rondom stikstof nog wat uitzoekwerk. De publicatie van het ontwerp-bestemmingsplan is daardoor doorgeschoven. Ten slotte gaf de kwartiermaker van het Strategisch Kenniscentrum voor georganiseerde ondermijnende Criminaliteit wat meer inzage in de werkzaamheden van dit centrum, dat eerder die middag officieel was geopend door minister Dilan Yeşilgöz van Justitie en Veiligheid.

De presentaties zijn onderaan deze pagina in 1 bestand te downloaden.

Informatiebijeenkomst Ritthem 9 november 2021

Op 9 november 2021 hebben de gemeente en het Rijk op uitnodiging van de dorpsraad een informatiebijeenkomst gehouden in het dorpshuis van Ritthem. Daar is door de gemeente een toelichting gegeven op het voorontwerp-bestemmingsplan 'Stadslandgoed Nieuwerve Vlissingen'. Het Rijk heeft een toelichting gegeven op de keuze voor de locatie van het Justitieel Complex Vlissingen in de noordoosthoek van het gebied boven de Havenweg. En er zijn foto's getoond met zichtlijnen op de gebouwen van het JCV, om een beeld te geven van wat er straks van de bebouwing te zien is. Deze presentaties zijn toegevoegd aan de pagina Bestemmingsplan 'Stadslandgoed Nieuwerve Vlissingen'.

De directeur van de gevangenis in Middelburg heeft een toelichting gegeven op de verkeersveiligheid en veiligheid rondom het complex. Haar presentatie en overige informatie over het Justitieel Complex Vlissingen is onderaan deze pagina als downloads te vinden.

Informatiebijeenkomst 14 december 2020

De gemeente Vlissingen organiseerde mede namens de provincie, het waterschap en het Ministerie van Justitie een digitale informatiebijeenkomst (via Microsoft Teams) op maandag 14 december 2020. De bijeenkomst was bedoeld om omwonenden en ondernemers in de omgeving te informeren over de gebiedsvisie en de wijze waarop het Justitieel complex Vlissingen hierin een plek krijgt.

Vragen?

Er is een overzicht gemaakt van veelgestelde vragen over het Justitieel Complex Vlissingen en de antwoorden daarop. Als u algemene vragen heeft over het JCV dan kunt u die stellen via gemeente@vlissingen.nl

Downloads
TitelTypeDownloadLees voor
Informatiebijeenkomst Law Delta 1 juni 2022 Download Lees voor
Presentatie Rijk verkeersveiligheid en veiligheid rondom JCV voor dorpsraad Ritthem 9 november 2021 Download Lees voor
Persbericht_Justitieel_complex_Vlissingen_14-12-2020 Download Lees voor
Veel gestelde vragen JCV 14 december 2020 Download Lees voor
Presentatie_Raad_voor_de_Rechtspraak Download Lees voor
Presentatie_Dienst_Justitiele_Inrichtingen Download Lees voor