Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Vergunninghouders

Vlissingen kent 3 zones waar vergunninghouders mogen parkeren: zone A, B of C. Op uw parkeervergunning die u krijgt staat welke zone voor u van toepassing is. De vergunning is geldig van 9.00 tot 19.00 uur. Voor zone B (gebied achter de Boulevard) geldt een afwijkende tijd van 9.00 tot 21.00 uur.

Vanaf 1 september 2021 een digitale parkeervergunning

In de week van 22 februari 2021 verstrekt de gemeente de nieuwe parkeervergunningen. Normaal gesproken is deze vergunning 1 jaar geldig, maar dit jaar gaat dat anders.
Vanaf 1 september 2021 stappen we over op digitale parkeervergunningen en gaat ook het verlengen digitaal.
Lees meer ...

Parkeerzones op de kaart

Bij deze pagina vindt u als download een kaart van de gemeente Vlissingen, met daarop aangegeven de 3 parkeerzones.
Vindt u het moeilijk deze kaart te lezen of wilt u liever per parkeerzone weten wat mogelijk is? Raadpleeg dan de 3 aparte pdf-documenten in de downloadtabel. Hierin vindt u per zone de straten waar u mag parkeren, bijzonderheden van de parkeervergunning en algemene voorwaarden.

Zomerperiode (1 april tot en met 31 oktober)

  • Op maandag tot en met zondag geldt vergunningparkeren van 9.00 tot 19.00 uur;
  • Op enkele plaatsen in Vlissingen geldt vergunningparkeren tot 21.00 uur. Bijvoorbeeld rondom het Bellamypark, Spuistraat en Boulevard de Ruijter. Let u ter plaatse altijd op de borden, deze zijn leidend.

Winterperiode (1 november tot en met 31 maart)

  • Op maandag tot en met zaterdag geldt vergunningparkeren van 9.00-19.00 uur;
  • Op enkele plaatsen in Vlissingen geldt vergunningparkeren tot 21.00 uur. Bijvoorbeeld rondom het Bellamypark, Spuistraat en Boulevard de Ruijter. Let u ter plaatse altijd op de borden, deze zijn leidend.

Parkeervergunning aanvragen

U komt in aanmerking voor een parkeervergunning, als u op het adres waarvoor de vergunning is aangevraagd staat ingeschreven in het bevolkingsregister. Daarnaast dient u in het bezit te zijn van een rijbewijs. Het motorvoertuig waarvoor de vergunning wordt aangevraagd, moet op uw naam staan. Per huishouden worden maximaal 2 vergunningen verstrekt.
Als u een gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats heeft, moet u nog steeds een parkeervergunning aanvragen voor het parkeren in een vergunninghouderszone.

Uitwijklocaties

U mag de vergunning niet gebruiken op parkeerplaatsen waar moet worden betaald, tenzij dit bij de uitleg staat aangegeven. Ook kan er een 'uitwijklocatie' op uw vergunning staan. Let op: u mag alleen op een uitwijklocatie parkeren als deze locatie nadrukkelijk op uw vergunning staat vermeld bij 'uitwijklocatie'. Daarnaast zijn er per zone ook plaatsen waar u ook mag parkeren op betaald parkeren plekken. Dit staat apart aangegeven op de kaartjes.

Tijdelijke auto

Het kan gebeuren dat u tijdelijk niet over uw eigen auto beschikt, maar gebruik maakt van een vervangende auto. De vervangende auto moet van een garage of schadebedrijf afkomstig zijn. Als dit voor langere tijd is kunt u uw vergunning in bewaring afgeven bij de afdeling Publiekszaken, in ruil voor een tijdelijke vergunning. Deze tijdelijke vergunning is maximaal 2 weken geldig. Hiervoor heeft de gemeente het volgende van u nodig:

  1. Het kentekenbewijs van de vervangende auto. Let op: dit kenteken dient vermeld te staan op naam van een garagebedrijf;
  2. Uw huidige, geldige parkeervergunning;
  3. Een borg van € 5,-. Hiervoor krijgt u een leenparkeervergunning.

Kentekenwijziging

Als u een nieuwe auto heeft en u uw kenteken voor de parkeervergunning wilt wijzigen, kunt u dit doorgeven bij de afdeling Publiekszaken. Een (kenteken)wijziging op uw parkeervergunning kost € 5,- en dient u direct aan de balie te betalen. Voor een wijziging heeft de gemeente het volgende van u nodig:

  1. Uw huidige, geldige parkeervergunning;
  2. Een geldig kenteken (deel 2 / tenaamstellingsbewijs) van de nieuwe auto;
  3. Een leasecontract waaruit blijkt dat de vergunninghouder rechtmatig gebruiker van de auto is.

Parkeervergunning kwijt?

Als u uw parkeervergunning kwijt bent, kunt u een nieuwe vergunning aanvragen bij de afdeling Publiekszaken aan de balie van het stadhuis. De kosten bedragen € 20,-. Dit dient u direct bij afgifte te betalen.

Geen auto meer?

Heeft u helemaal geen auto meer, bijvoorbeeld omdat u deze verkocht heeft? Vergeet dan niet uw parkeervergunning uit uw auto te halen en in te leveren bij de balie in het stadhuis. De vergunning heeft u nodig om geld terug te krijgen voor het aantal maanden dat u niet heeft geparkeerd of om een nieuwe vergunning op een ander kenteken aan te vragen.

Vragen?

Mocht u nog vragen hebben over uw parkeervergunning, dan kunt u contact opnemen met de afdeling Publiekszaken via 14 0118.

Downloads

De bestanden in de downloadtabel zijn weergegeven in PDF-formaat. Als u moeite heeft om bestanden van dit formaat te lezen of als dit onduidelijkheden voor u oplevert, neem dan contact op met de gemeente via telefoonnummer 14 0118 of e-mail gemeente@vlissingen.nl.

Downloads
TitelTypeDownloadLees voor
Parkeeroverzicht_vergunninghouders_gemeente_Vlissingen Download Lees voor
Parkeeroverzicht_vergunninghouders_zone A Download Lees voor
Parkeeroverzicht_vergunninghouders_zone B Download Lees voor
Parkeeroverzicht_vergunninghouders_zone C Download Lees voor