Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Parkeren in Vlissingen

Betaalautomaat parkeren
Parkeren boulevard

In de binnenstad en aan de randen van de binnenstad van Vlissingen zijn verschillende parkeerterreinen ingericht voor bezoekersparkeren. In de binnenstad zijn vergunninghoudersgebieden ingericht en zijn ook 'losse' parkeermeters aanwezig.

Zomerperiode

De zomerperiode is van 1 april tot en met 31 oktober. In 2018 begint de zomerperiode op 3 april in verband met de Paasdagen.

  • Op de Boulevards Evertsen, Bankert en De Ruyter, parkeerterrein Stadhuisplein, parkeerterrein Nollebos en de Koningsweg geldt betaald parkeren van maandag tot en met zondag van 9.00 tot 18.00 uur;
  • In de Kenau Hasselaarstraat (inclusief P-Cinema), de Komstraat en de Glacisstraat (achter de Aldi) geldt betaald parkeren van maandag tot en met zondag van 9.00 tot 21.00 uur.

Tijdens de zomerperiode moet u op feestdagen parkeergeld betalen. Dit betreft Koningsdag, Bevrijdingsdag, Hemelvaartsdag en Pinksteren.

Winterperiode

De winterperiode is van 1 november tot en met 31 maart.

  • Op de Boulevards Evertsen, Bankert en De Ruyter, parkeerterrein Stadhuisplein en de Koningsweg geldt betaald parkeren van maandag tot en met zaterdag van 9.00 tot 18.00 uur;
  • In de Kenau Hasselaarstraat (inclusief P-Cinema), de Komstraat en de Glacisstraat (achter de Aldi) geldt betaald parkeren van maandag tot en met zaterdag van 9.00 tot 21.00 uur;
  • Op het parkeerterrein Nollebos kunt u in de winterperiode gratis parkeren.

Parkeergarages

In de binnenstad van Vlissingen zijn 2 overdekte parkeergarages, parkeergarage De Fonteyne en parkeergarage Scheldeplein. In beide parkeergarages kunt u met een t-tag betalen, u moet zich daar wel voor aanmelden. Zie voor meer informatie de pagina Parkeergarages.

Parkeerautomaten en parkeermeters

Bij parkeerterreinen staan parkeerautomaten. Na betaling ontvangt u een kaartje, met daarop het einde van de parkeertijd. Het kaartje moet u goed leesbaar achter de voorruit van de auto plaatsen. In sommige straten staan parkeermeters. Om een vlotte doorstroming te garanderen, zijn er echter ook parkeermeters waar u maximaal 30 minuten mag staan. Deze meters worden afzonderlijk aangeduid met een bord.

Dip & Go 

Alle parkeerautomaten in de gemeente Vlissingen zijn voorzien van Dip & Go. Met dit systeem toetst u geen pincode in op de parkeerautomaat, dus deze kan ook niet door zakkenrollers of skimmers worden afgekeken. Het enige wat u doet, is uw pinpas invoeren, de parkeertijd kiezen, kaartje achter de voorruit en klaar! De betaling verloopt snel en voorkomt lange wachtrijen bij drukte. Met Dip & Go kunt u maximaal € 50,- betalen om te parkeren. Op sommige parkeerautomaten kunt u ook met muntgeld betalen.

Belparkeren

U kunt parkeergeld ook betalen via belparkeren. U betaalt hierbij achteraf, door het aan- en afmelden met uw mobiele telefoon. Zie voor meer informatie de pagina Belparkeren.

Tarieven

In het digitaal loket ziet u per parkeercategorie alle actuele informatie over tarieven en voorwaarden. Op de parkeerterreinen Koningsweg, Nollebos en Kenau Hasselaarstraat (inclusief P-Cinema) kunt u een dagkaart kopen.

3 uur gratis parkeren aan de Koningsweg

Op het parkeerterrein aan de Koningsweg kunt u van 9.00 tot 18.00 uur 3 uur gratis parkeren. Een parkeerkaartje uit de automaat is verplicht, voor langer dan 3 uur parkeren moet u bijbetalen.

Vergunningparkeren

Vlissingen kent 3 zones waar vergunninghouders mogen parkeren. Zie voor meer informatie de pagina Vergunninghouders.

Camperplaatsen

Er zijn in de gemeente Vlissingen geen aangewezen camperplaatsen. Voor overnachting in een camper kunt u alleen gebruik maken van de daarvoor ingerichte plaatsen op de Vlissingse campings.