Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Fietsnetwerk

Vlissingen wil een fietsvriendelijke stad zijn. Voor zowel het dagelijkse gebruik als voor toeristen, zijn er tal van aantrekkelijke en goed onderhouden routes door de gemeente.

Fietsroutes

Vlissingen kent een uitgebreid netwerk van fietsroutes, die de woonwijken met de binnenstad en de omgeving verbinden. Ook kent de gemeente verschillende recreatieve fietsroutes, zoals de Landelijke fietsroutes. Een prachtig fietspad leidt vanaf Station Vlissingen over de fietsstraat op boulevards naar de duinen langs de Noordzeekust. In de landelijke omgeving van het dorp Ritthem is het ook mooi fietsen.
Alle toeristische attracties zijn goed per fiets te bereiken. Station Vlissingen is het startpunten van de Landelijke Fietsroute Schelde Rhein (LF13) en Vlissingen is een belangrijke schakels in de Landelijke Fietsroute langs de Noordzeekust (LF1).

Netwerk

Voor het dagelijkse gebruik heeft de gemeente Vlissingen een hoofdfietsnetwerk vastgesteld. Dit netwerk ontsluit de belangrijkste dagelijkse voorzieningen, zoals wijkwinkelcentra, de binnenstad, onderwijsinstellingen en publieke voorzieningen. Deze fietspaden worden goed onderhouden en krijgen bijzondere aandacht bij winters weer.