Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Oplaadpunten elektrische auto

Wilt u in de gemeente Vlissingen een oplaadpunt aanvragen binnen 300 meter van uw woning of werklocatie? Dit kan vanaf april 2017 heel gemakkelijk via de website www.oplaadpalen.nlOp deze website vindt u alle informatie die u nodig heeft om een aanvraag voor een oplaadpunt te kunnen doen.
U doet uw aanvraag dus niet bij de gemeente Vlissingen, maar bij een marktpartij die de aanvraag om een oplaadpaal te plaatsen bij de gemeente indient. In de gemeente Vlissingen is de volgende marktpartij bekend voor publieke punten:

Het plaatsen van verlengd private palen met gastgebruik is niet mogelijk. Dit zijn particuliere oplaadpalen in openbaar gebied (dus niet op eigen terrein), met voeding vanuit de eigen woning.

Kosten

De gemeente Vlissingen betaalt niet mee aan de plaatsing en exploitatie van een oplaadpunt. Marktpartijen hanteren verschillende laadtarieven en voorwaarden. Laat u zich vooraf goed informeren.

Toetsing aanvraag

Een aanvraag voor een oplaadpunt wordt getoetst aan de Beleidsregels oplaadinfrastructuur elektrische voertuigen gemeente Vlissingen. Deze vindt u als download bij deze pagina. De gemeente kijkt onder meer naar:

  • Mogelijke clustering van oplaadpunten;
  • Vindbaarheid;
  • Zichtbaarheid;
  • Parkeerdruk;
  • Doorgang voor ander verkeer en belemmeringen door ander straatmeubilair en (openbaar) groen;
  • Uiterlijk;
  • Beheer en aansprakelijkheid.

De gemeente verleent alleen medewerking aan een oplaadpunt aan de openbare weg, als u niet op eigen terrein kunt opladen en als er in uw buurt niet genoeg mogelijkheden zijn bij bestaande publieke oplaadpunten.

Downloads

De bestanden in de downloadtabel zijn weergegeven in PDF-formaat. Als u moeite heeft om bestanden van dit formaat te lezen of als dit onduidelijkheden voor u oplevert, neem dan contact op met de gemeente via telefoonnummer 14 0118 of e-mail gemeente@vlissingen.nl.

Downloads
TitelTypeDownloadLees voor
Beleidsregels_oplaadpunten_elektrische_auto's_2016 Download Lees voor
Veelgestelde_vragen_over_laadpunten_in_Vlissingen.pdf Download Lees voor