Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Bereikbaarheid

Vlissingen, Ritthem en Oost Souburg zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer, fiets, auto en verschillende vormen van collectief vervoer.

Openbaar vervoer

Vlissingen en Oost-Souburg hebben 2 keer per uur een directe intercity verbinding naar Amsterdam. Tevens is Vlissingen met de Westerschelde Ferry verbonden met Breskens en rijden er verschillende buslijnen door Vlissingen.
Belangrijke bushaltes zijn het Stationsplein, Prins Hendrikweg (HZ en Scalda), Aagje Dekenstraat (binnenstad) en de Koudekerkseweg (Ziekenhuis en Woonzorgcentrum Ter Reede).

Fiets

Vlissingen wil een fietsvriendelijke stad zijn. Voor zowel het dagelijkse gebruik als voor toeristen, zijn er tal van aantrekkelijke en goed onderhouden fietsroutes door de gemeente.

Auto

De A58, Rondweg Koudekerke en de Nieuwe Vlissingseweg zijn de belangrijkste verbindingen van Vlissingen met andere plaatsen. De route via de Sloeweg is de beste route naar de binnenstad, het strand en de boulevards. Als automobilist kunt u rekening houden met de bloktijden op de Sloebrug.

Rondje boulevard

Van 1 mei tot en met 1 oktober 2016 is de Vlissingse boulevard op zon- en feestdagen tussen 13.00-17.00 uur afgesloten voor autoverkeer.

Collectief vervoer

Vlissingen heeft met de zonnetrein een unieke vorm van vervoer tussen het stationsgebied en de binnenstad.