Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Verkeer en parkeren

De gemeente zet zich in om de verkeerssituatie voor alle verkeersgebruikers op een slimme wijze te verbeteren. Vanaf de snelweg en de regionale wegen zijn Vlissingen, Oost-Souburg en Ritthem goed te bereiken. In de gemeente is er een uitgebreid netwerk van fietspaden om de fietsers te faciliteren. Ook zijn er verschillende vormen van openbaar- en collectief vervoer, die inwoners en bezoekers op een prettige wijze in de gemeente vervoeren. De gemeente heeft de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in het verbeteren van de infrastructuur, bereikbaarheid en verkeersveiligheid.

Gratis parkeren tijdens feestdagen in Vlissingse binnenstad

Vanaf maandag 20 december 2021 tot en met maandag 3 januari 2022 kunnen inwoners en bezoekers gratis parkeren op straat in Vlissingen. Dit geldt voor parkeerplekken waar normaal gesproken betaald parkeren van toepassing is. Het gratis parkeren geldt dus niet op parkeerplekken voor vergunninghouders.

Parkeergarages

Vanaf maandag 20 december 2021 tot en met maandag 3 januari 2022 geldt overdag in de parkeergarages De Fonteyne en Scheldeplein een uurtarief van 1 euro. Het gebruikelijke avondtarief is € 0,80 per uur.