Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap

Trouwen bij het windorgel
Trouwen in Vlissingen

De eerste stap naar het huwelijk (lees ook geregistreerd partnerschap) is het doen van een melding hiervan. Dit is het moment waarop er wordt gecontroleerd of jullie kunnen en mogen trouwen. 

Melding

  • Voor het doen van een melding, moet u een afspraak maken. Dit kan alleen op woensdag van 9.00 tot 16.00 uur doen;
  • U kunt de melding rechtstreeks bij de ambtenaar van de burgerlijke stand van de trouw- of partnerschapsgemeente doen;
  • Als u allebei niet in Nederland woont en u en/of uw partner de Nederlandse nationaliteit bezit, dan moet u in de gemeente Den Haag melding doen;
  • Bezit u niet de Nederlandse nationaliteit of bent u geen EU-onderdaan? Dan is het van belang of u een geldige verblijfsvergunning regulier of asiel voor onbepaalde tijd heeft. Heeft u dit niet, dan vragen wij u om een afspraak met de gemeente te maken, zodat wij uw persoonlijke situatie kunnen bespreken;
  • De melding is 1 jaar geldig en dient minimaal 2 weken voor de huwelijkssluiting of geregistreerd partnerschap plaats te vinden. 

Getuigen

U dient als bruidspaar minimaal 2 en maximaal 4 getuigen per huwelijk op te geven. Meestal wordt hier bij de melding al naar gevraagd. Als u geen getuigen heeft of deze niet zelf wilt aandragen (bijvoorbeeld in verband met privacy), dan kan de gemeente voor getuigen zorgen. Hier worden wel kosten voor in rekening gebracht.

... en dan het huwelijk

Dat dit één van de mooiste dagen van jullie leven moet worden is een feit. Daarom doet de gemeente er alles aan om hier aan bij te dragen. Jullie kiezen zelf de locatie die het beste bij jullie past. Dit geldt ook voor de ambtenaar van de burgerlijke stand. Elke trouwambtenaar presenteert zichzelf op een leuke eigen manier, waardoor een keuze maken voor jullie niet moeilijk hoeft te zijn. Jullie kiezen zelf of het een formele speech wordt of juist het tegenovergestelde. Elke ambtenaar sluit een huwelijk natuurlijk anders.

Bij het product huwelijk of geregistreerd partnerschap vinden jullie meer informatie over trouwen in de gemeente Vlissingen.