Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Trouwen

Trouwen in Vlissingen

De trouwdag is een bijzondere dag om nooit te vergeten. Voordat deze dag aanbreekt, moeten jullie nog wel een aantal zaken regelen bij de gemeente. Als jullie in Vlissingen willen trouwen, kunnen jullie met de gemeente afspraken maken over de locatie, datum en tijdstip. Hoe de ceremonie eruit komt te zien, bespreken jullie met de trouwambtenaar.

Bijzonder Ambtenaar Burgerlijke Stand

Het is ook mogelijk om eenmalig iemand te benoemen als 'Bijzonder Ambtenaar Burgerlijke Stand'. Dit dienen jullie uiterlijk 4 maanden voor de huwelijksvoltrekking of partnerschapregistratie aan te vragen. De leges voor een Bijzonder Ambtenaar Burgerlijke Stand bedragen € 229,-.

Meer informatie

Zie voor meer informatie de pagina Huwelijk of geregistreerd partnerschap en Melding voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap

Melding voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap

Bijzondere trouwlocatie

Onderaan deze pagina staan alle trouwlocaties in Vlissingen. Ook kunnen jullie een aanvraag doen voor een nieuwe trouwlocatie. Deze aanvraag wordt getoetst aan de Beleidsregel 'Trouwen op locatie 2015'. Het college van B&W beslist of de locatie in aanmerking komt. Hier staat een behandelingstermijn van minimaal 2 maanden voor.

Trouwen op het strand

Elkaar het ja-woord geven op één van de mooiste locaties in Vlissingen: het strand. Zee, zand en zon geven een bijzonder tintje aan een bruiloft. Jullie kunnen kiezen uit 3 stranden: het Badstrand, het Nollestrand en het strand Westduin. Trouwen met de voeten in de branding is helaas niet mogelijk, het bruidspaar moet aan de landzijde van de waterlijn blijven. 

Heeft u vragen neem telefonisch contact op met de afdeling Publiekszaken via (0118) 48 70 00.

Trouwlocaties


*) Het Maritiem MuZEEum wordt tot en met juli 2023 verbouwd. Tot die tijd kunnen daar geen huwelijken plaatsvinden.