Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Trouwen

De trouwdag is een bijzondere dag om nooit te vergeten. Door te trouwen wordt de relatie voor de wet vastgelegd. Voordat de trouwdag aanbreekt, moeten jullie nog wel een aantal zaken regelen bij de gemeente. Als jullie in Vlissingen willen trouwen, kunnen jullie met de gemeente afspraken maken over de locatie, datum en tijdstip. Hoe de ceremonie eruit komt te zien, bespreken jullie met de trouwambtenaar. Het is ook mogelijk om eenmalig iemand te benoemen/beëdigen als Bijzonder Ambtenaar Burgelijke Stand. Dit dienen jullie uiterlijk 4 maanden voor de huwelijksvoltrekking of partnerschapregistratie aan te vragen. Voordat jullie trouwen, moeten jullie eerst een 'melding van voorgenomen huwelijk' doen. Voorheen ook wel ondertrouw genoemd.

Bijzondere trouwlocatie

Onderaan deze pagina zijn alle trouwlocaties in Vlissingen te vinden. Ook kunnen jullie een aanvraag doen voor een nieuwe trouwlocatie. Deze aanvraag wordt getoetst aan de Beleidsregel 'Trouwen op locatie 2011'. Het college van B&W beslist of de locatie in aanmerking komt. Hier staat wel een behandelingstermijn van minimaal 2 maanden voor. Zie ook het digitaal loket, levensgebeurtenis 'Ik ga trouwen/samenwonen'.

Trouwen op het strand

Elkaar het ja-woord geven op één van de mooiste locaties in Vlissingen: het strand. Zee, zand en zon geven een bijzonder tintje aan een bruiloft. Jullie kunnen kiezen uit 3 stranden: het Badstrand, het Nollestrand en het strand Westduin. Trouwen met de voeten in de branding is helaas niet mogelijk, het bruidspaar moet aan de landzijde van de waterlijn blijven.  

Trouwlocaties