Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Trouwen

Trouwen in Vlissingen

De trouwdag is een bijzondere dag om nooit te vergeten. Voordat deze dag aanbreekt, moeten jullie nog wel een aantal zaken regelen bij de gemeente. Als jullie in Vlissingen willen trouwen, kunnen jullie met de gemeente afspraken maken over de locatie, datum en tijdstip. Hoe de ceremonie eruit komt te zien, bespreken jullie met de trouwambtenaar. Het is ook mogelijk om eenmalig iemand te benoemen als 'Bijzonder Ambtenaar Burgelijke Stand'. Dit dienen jullie uiterlijk 4 maanden voor de huwelijksvoltrekking of partnerschapregistratie aan te vragen. Ook moeten jullie een 'melding van voorgenomen huwelijk' doen (ondertrouw), maak daar tijdig een afspraak voor.
Zie voor meer informatie de pagina 'Huwelijk of geregistreerd partnerschap' en Melding voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap

Melding voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap

Bijzondere trouwlocatie

Onderaan deze pagina staan alle trouwlocaties in Vlissingen. Ook kunnen jullie een aanvraag doen voor een nieuwe trouwlocatie. Deze aanvraag wordt getoetst aan de Beleidsregel 'Trouwen op locatie 2015'. Het college van B&W beslist of de locatie in aanmerking komt. Hier staat een behandelingstermijn van minimaal 2 maanden voor.

Trouwen op het strand

Elkaar het ja-woord geven op één van de mooiste locaties in Vlissingen: het strand. Zee, zand en zon geven een bijzonder tintje aan een bruiloft. Jullie kunnen kiezen uit 3 stranden: het Badstrand, het Nollestrand en het strand Westduin. Trouwen met de voeten in de branding is helaas niet mogelijk, het bruidspaar moet aan de landzijde van de waterlijn blijven. 

Coronamaatregelen huwelijk en geregistreerd partnerschap

De regering heeft de maatregelen voor het aantal personen op 17 november 2020 aangepast. Vanaf 19 november 2020 gelden de maatregelen uit de gedeeltelijke lockdown. Huwelijksvoltrekkingen en partnerschapsregistraties mogen onder bepaalde voorwaarden doorgaan.
In de Michiel de Ruyterzaal en de Govan Mbekizaal moet er 1,5 meter ruimte zijn tussen iedere aanwezige én iedere zitplaats, met uitzondering van het bruidspaar.

Aantal aanwezige personen

Het aantal personen dat bij een voltrekking aanwezig mag zijn, is maximaal 30 personen (inclusief kinderen) en verschilt per zaal. Vanaf 19 november 2020 is de situatie is als volgt.

  • Michiel de Ruyterzaal: 18 personen (inclusief getuigen en bruidspaar);
  • Govan Mbekizaal: 30 personen (inclusief getuigen en bruidspaar).

Overige bijzonderheden

  • De richtlijnen van het RIVM zijn van toepassing: 1,5 meter afstand, geen handen schudden, extra aandacht voor de hygiëne en mensen met griepklachten (verkouden, hoesten, koorts) blijven thuis;
  • De stoelen staan in beiden zalen 1,5 meter uit elkaar voor iedereen, behalve bij het bruidspaar;
  • De gratis voltrekkingen op de woensdagochtend (Frans Naerebout pakket) en in de Boeg (Willem Ruyspakket) vinden voorlopig plaats in de Michiel de Ruyterzaal. Hier kunnen de stoelen op 1,5 meter afstand geplaatst worden.

Trouwlocaties buiten het stadhuis

Ook hier gelden de richtlijnen van het RIVM. De locaties zijn zelf verantwoordelijk voor het naleven van deze regels. Dit geldt ook voor het aantal aanwezige personen.
Het huwelijk op het strand is altijd gekoppeld aan een buitenlocatie. Dit wil zeggen dat het aantal gasten dat op het strand aanwezig zal zijn, ook binnen (bij slecht weer) met de 1,5 meter maatregel moet passen. 

Trouwlocaties