Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Toekomstvisie en participatie

Wat is een toekomstvisie?

Een toekomstvisie geeft antwoord op vragen als: wat wil de gemeente in 2040 hebben bereikt? Met welke thema’s moeten we de komende jaren aan de slag? Wat maakt de gemeente bijzonder? En wat vinden inwoners, ondernemers en verenigingen belangrijk?
De toekomstvisie is de basis voor alle ontwikkelingen in de gemeente Vlissingen. Voor de toeristische visie, sociale visie en de omgevingsvisie bijvoorbeeld.

Hoe werkt participatie?

Participatie betekent actief meedoen. We nodigen jou uit actief mee te denken en te praten over de toekomst van Vlissingen. Wat is er mooier dan samen toekomstplannen maken én toekomstplannen waar te maken?

Meedenken en meepraten

Het college van burgemeester en wethouders wil graag dat de toekomstvisie tot stand komt samen met inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties. De komende maanden krijgt iedereen de kans om mee te denken en mee te praten. Op verschillende momenten en op verschillende manieren nodigen we jou uit. Via de post, social mediakanalen en gewoon op straat.
In verband met corona houden we bij alle activiteiten nadrukkelijk rekening met de 1,5 meter afstand-regel en online mogelijkheden.

Wat doen we met jouw ideeën?

De gemeente ziet de inwoners, ondernemers en verenigingen als een belangrijke gesprekspartner bij de ontwikkeling van de visie. Jij kunt je mening, ervaringen, nieuwe ideeën en opvattingen laten horen.
Bij de ontwikkeling van de visie gebruiken we deze zo veel mogelijk. Het college en de gemeenteraad nemen uiteindelijk een besluit over de visie. De gemeente houdt jou op de hoogte van het proces en we laten je weten hoe jouw inbreng is meegewogen.

Welkom aan boord!

We willen graag ontdekken wat jouw blik op de toekomst van Vlissingen is. We heten iedereen welkom aan boord naar Vlissingen 2040.