Ga naar de inhoud
Logo van Gemeente Vlissingen

Verenigingsondersteuning

De gemeente Vlissingen wil de sportverenigingen actief ondersteunen. Door de inzet van een combinatiefunctionaris als verenigingsondersteuner, is hierin voorzien. De gemeente biedt ondersteuning die gericht is op sportstimulering en zelfwerkzaamheid van de vereniging.  

Uitgangspunt

Uitgangspunt bij verenigingsondersteuning is dat sportverenigingen zelf (aantoonbaar) willen investeren in verbetering van hun organisatie. Uit het onderzoek blijkt dat de aandacht en prioriteit die verenigingen zelf geven aan ondersteuningstrajecten, doorslaggevend is voor succes. De gemeente Vlissingen benadrukt de eigen verantwoordelijkheid van de clubs.

Effectiviteit

Verenigingsondersteuning is alleen effectief als het om maatwerk gaat. Dit houdt in dat meer begeleiding of advisering van verenigingen in langere trajecten wenselijk is.
De ondersteuner draagt zorg voor verbetering van kwaliteit en kwantiteit van de verenigingsondersteuning en het sportaanbod. Dit gebeurt door het voorbereiden en uitvoeren van beleid op het terrein van verenigingsadvies en projecten.

Handige links

    Contact

    Voor verenigingsondersteuning of extra informatie, kunt u contact opnemen met de heer M. Bour. Bereikbaar via e-mail MBour@vlissingen.nl.