Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Sportbeleid

De gemeente Vlissingen vindt sport een uitstekend middel om gezond te blijven en mee te doen in de maatschappij. De positieve effecten van sport op de volksgezondheid zijn groot. Niet meer sporten zou de overheid een extra kostenpost opleveren als gevolg van aandoeningen en verhoogd arbeidsverzuim. Sport niet meer weg te denken als men het heeft over de aanpak van maatschappelijke problemen.

Uitgangspunten

In de nota 'Sportnota 2013-2016 Iedereen kan meedoen' staat het sportbeleid voor de komende jaren. De belangrijkste uitgangspunten van het Vlissingse sportbeleid zijn vrijwel niet gewijzigd. Vlissingen streeft er naar dat zoveel mogelijk inwoners sporten of bewegen. Inwoners moeten op een verantwoorde manier aan enige vorm van sportbeoefening kunnen deelnemen. Zij moeten dit doen vanuit hun eigen interesse en persoonlijke omstandigheden, in een goed bereikbare, geschikte en betaalbare omgeving.

Onderzoek accommodaties 2017

In 2017 deed Onderzoeksbureau Newae in opdracht van de gemeente Vlissingen onderzoek naar accommodaties in buitensport, binnensport, welzijn en onderwijs. Aanleiding voor het onderzoek was de opdracht van de gemeenteraad om op sport 1,5 miljoen euro te bezuinigen.

Beoordeling

De accommodaties zijn per stuk beoordeeld op visie, technische staat, dekking van exploitatiekosten, bezetting en de mening van de gebruiker. Ook zijn de locaties en typen gebruik in beeld gebracht. Dit is verwerkt tot een streefbeeld, waarin is aangegeven welke accommodaties in de toekomst behouden of nieuw gebouwd zouden moeten worden en welke afgestoten zouden kunnen worden. Ook staat in het rapport aangegeven op welke termijn dat mogelijk kan plaatsvinden.
Zie voor informatie de pagina Onderzoek accommodaties Newae 2017.

 

Downloads
TitelTypeDownload
Sportnota_2013-2016.pdf Download
Agenda_voor_Herstel_Sport Download
Onderzoek_accommodaties_Newae_2017 Download