Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Sportbeleid

De gemeente Vlissingen vindt sport een uitstekend middel om gezond te blijven en mee te doen in de maatschappij. De positieve effecten van sport op de volksgezondheid zijn groot. Niet meer sporten zou de overheid een extra kostenpost opleveren als gevolg van aandoeningen en verhoogd arbeidsverzuim. Sport is ook niet meer weg te denken als gesproken wordt over de aanpak van maatschappelijke problemen.

Uitgangspunten

In de nota 'Sportnota 2013-2016 Iedereen kan meedoen' staat het sportbeleid voor de komende jaren. De belangrijkste uitgangspunten van het Vlissingse sportbeleid zijn vrijwel niet gewijzigd. Vlissingen streeft er naar dat zoveel mogelijk inwoners sporten of bewegen. Inwoners moeten op een verantwoorde manier aan enige vorm van sportbeoefening kunnen deelnemen. Zij moeten dit doen vanuit hun eigen interesse en persoonlijke omstandigheden. In een goed bereikbare, geschikte en betaalbare omgeving.

Onderzoek accommodaties 2017

In 2017 deed Onderzoeksbureau Newae onderzoek naar accommodaties in buitensport, binnensport, welzijn en onderwijs.
De accommodaties zijn per stuk beoordeeld op visie, technische staat, dekking van exploitatiekosten, bezetting en de mening van de gebruiker. Ook zijn de locaties en typen gebruik in beeld gebracht. Dit is verwerkt tot een streefbeeld, waarin is aangegeven welke accommodaties in de toekomst behouden of nieuw gebouwd zouden moeten worden en welke afgestoten zouden kunnen worden.

Downloads

De bestanden in de downloadtabel zijn weergegeven in PDF-formaat. Als u moeite heeft om bestanden van dit formaat te lezen of als dit onduidelijkheden voor u oplevert, neem dan contact op met de gemeente via telefoonnummer 14 0118 of e-mail gemeente@vlissingen.nl.

Downloads
TitelTypeDownloadLees voor
Zeeuws_Sportakkoord_2018 Download Lees voor
Sportnota_2013-2016 Download Lees voor
Vlissingen_in_Beweging_2017-2018 Download Lees voor
Jeugdfonds_Sport&Cultuur_Vlissingen_2018 Download Lees voor
Zweminventarisatie_Vlissingen_2018-2019 Download Lees voor
Monitor_Sportdeelname_2018 Download Lees voor
Monitor_sportaanbieders_2018 Download Lees voor