Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Wetenschappelijk onderwijs

In Zeeland zijn 2 scholen waar u wetenschappelijk onderwijs kunt volgen. De Open Universiteit Nederland en de Roosevelt Academy.  

Open Universiteit Nederland

De Open Universiteit Nederland (opgericht in 1984) is de jongste universiteit van Nederland. Als enige universiteit in Nederland verzorgen zij open hoger afstandsonderwijs. De Open Universiteit heeft studiecentra in Nederland en Vlaanderen, waaronder in Vlissingen.
Het studiecentrum is dé ontmoetingsplaats voor studenten. Studenten kunnen er terecht voor begeleiding, studieadvies en voor deelname aan activiteiten in de sfeer van academische vorming. Verder kunnen ze er tentamens afleggen, werken aan een computer of een afspraak maken met een mentor. Het studiecentrum van de Open Universiteit in Vlissingen is gevestigd in de middelste vleugel van de HZ University of Applied Sciences op de begane grond.

Roosevelt Academy

In 2004 is in het stadhuis van Middelburg de Roosevelt Academy geopend. De academie is een samenwerkingsverband tussen de HZ University of Applied Sciences en de Universiteit van Utrecht. De Roosevelt Academy is geen doorsnee universitaire opleiding. Het is een kleinschalig instituut dat onderwijs biedt aan studenten met een internationale ambitie. De internationale bacheloropleiding geeft Engelstalig onderwijs en bevat bijna alle academische disciplines.
De naam Roosevelt Academy is gekozen om de relatie met het Roosevelt Studiecentrum in Middelburg te benadrukken. Dit studiecentrum richt zich op bestudering van de Amerikaanse cultuur en historie.