Ga naar de inhoud
Ga naar het zoeken
Ga naar het menu

Column wethouder Stroosnijder 12-09-2017

Gepubliceerd op 12 september 2017
Wethouder Sem Stroosnijder

Wethouder Sem Stroosnijder

Spartel is vleugellam

Vorige week dinsdag (5 september 2017) berichtte de PZC dat Spartel vernield is. Het meest sympathieke kunstwerk in Vlissingen is letterlijk vleugellam geslagen. Sinds 2014 hield Spartel in het Schuitvaartpark trouw toezicht op spelende kinderen en voetballende jongeren. Spartel is daarmee de beeltenis geworden van een buurt in opkomst. Wat ooit een oude en vervallen arbeiderswijk was, geplaagd door criminaliteit en overlast, is nu een evenwichtigere wijk geworden met meer ruimte voor groen en nieuwe initiatieven.

Motief?

Ondanks mijn brede inlevingsvermogen, kan ik werkelijk niet inzien wat iemand bezielt om de hele rechtervleugel van Spartel eraf te slaan. Misschien is de aanslag op Spartel wel politiek gemotiveerd? En is daarom wel zijn rechter- en niet zijn linkervleugel eraf geslagen? Wellicht heeft iemand een score te vereffenen met Ernie en weet dat hij dol is op badeendjes? Dacht de dader een pot geld te vinden in de buik van Spartel? Het kan natuurlijk ook een aanval van Xanthofobie zijn geweest en was het vernielen van Spartel therapeutisch?
Hoe dan ook, Spartel krijg je niet klein. Hij wordt weer opgelapt en blijft daar hopelijk nog vele jaren genieten van de mensen en de ontwikkelingen om zich heen.

Sem Stroosnijder,
wethouder gemeente Vlissingen

Leestip: lees alle columns op de pagina van het college.

|