Ga naar de inhoud
Ga naar het zoeken
Ga naar het menu

Column wethouder de Jonge 1-8-2017

Gepubliceerd op 01 augustus 2017
Wethouder John de Jonge

Wethouder John de Jonge

Speelstad  

De komende week wordt er een nieuwe woonwijk aan Vlissingen toegevoegd. Weliswaar maar tijdelijk, maar daarom niet minder mooi. Aan het Baskensburgplein opent Speelstad op maandag 7 augustus haar poorten. De 1e editie in 1973 kan ik mij nog goed herinneren. Op de plek waar nu manage Paardoes is gevestigd, bouwden wij onze eigen hut. We bakten stokbrood en lieten onze fantasie de vrije loop bij de vreemde snuiters die in vermomming Speelstad bezochten. We schreven stukjes voor de Speelstadkrant en maakten foto’s met door de firma Dert beschikbaar gestelde fototoestellen. Voor mij en veel van mijn vriendjes was Speelstad een hoogtepunt tijdens de schoolvakanties. Ik denk er nog steeds met veel plezier aan terug. Mooi om te zien dat Speelstad nog steeds bruist.

Pluim

In de opzet is niet veel veranderd. Hout, spijkers, water, schmink en veel enthousiaste vrijwilligers. Veel meer is er niet nodig om kinderen een geweldige week te bieden. Die vrijwilligers verdienen trouwens een grote pluim voor hun enthousiasme en hun inzet. Leuk dat ik na zoveel jaren mijn steentje mag bijdragen om in mijn 'vermomming' van locoburgemeester Speelstad te mogen openen.
Het zou geweldig zijn als nog veel toekomstige Vlissingse generaties kunnen blijven genieten van dit prachtige evenement!

John de Jonge,
wethouder gemeente Vlissingen  

Leestip: lees alle columns op de pagina van het college.

|