Ga naar de inhoud
Ga naar het zoeken
Ga naar het menu

Honden uitlaten en op het strand, hoe zit het ook alweer?

Gepubliceerd op 10 juli 2017
Hond op het strand

In de folder 'Honden in de gemeente Vlissingen' leest u wat de gemeente hondenbezitters biedt en wat wij van hondenbezitters verwachten. Binnen de bebouwde kom moet de hond kort aangelijnd worden en moeten de uitwerpselen opgeruimd worden.
Er is één uitzondering: de hondenrenvelden. Deze velden zijn aangegeven met stalen paaltjes van ongeveer 70 centimeter hoog. Op deze plekken mag uw hond vrij rond lopen en hoeft u de uitwerpselen niet op te ruimen. In de folder staat waar de hondenrenvelden zijn en waar hondenbezitters gratis hondenpoepzakjes kunnen krijgen. Ook kunt u de kaart met uitlaatplekken raadplegen. U vindt de folders ook in de hal van het stadhuis.

Honden wel of niet toegestaan op stranden

Van 15 april tot en met 15 september zijn honden niet toegestaan op de stranden gelegen voor de Boulevards Evertsen, Bankert en de Ruijter, op het Nollestrand, op het strand Westduin of in de daarbij behorende kleedruimtes.
Honden zijn in de periode van 15 april tot en met 15 september wél toegestaan op het strand, gelegen voor Boulevard Bankert en Boulevard de Ruijter ter hoogte van de Coosje Buskenstraat. Hier zijn honden welkom tussen 19.00 uur ’s avonds en 9.00 uur ‘s morgens. Let op: de glooiing hoort niet bij het strand en is ook geen hondenrenveld. Op de glooiing moeten honden aangelijnd zijn en moet u de uitwerpselen van uw hond opruimen.

Downloads
Folder_honden_op_het_strand.pdf (PDF, 264 KB) 
|