Ga naar de inhoud
Ga naar het zoeken
Ga naar het menu

Scheldekwartier volop in beweging!

Gepubliceerd op 13 maart 2017
Machinefabriek

Machinefabriek

In december 2016 is de Ontwikkelingsvisie Scheldekwartier door de gemeenteraad vastgesteld. Dit was het startpunt voor allerlei nieuwe ontwikkelingen die gaan spelen op het Scheldekwartier. In september 2016 werd bekend dat VolkerWessels 86 woningen gaat bouwen op de huidige locatie van de studentenhuisvesting aan De Willem Ruysstraat. In de week van 6 februari zal de overeenkomst voor dit plan getekend worden. De naam voor dit project is 'Ketelmakerij' geworden, een verwijzing naar de Ketelmakerij die hier vroeger stond.
Maar de gemeente heeft niet stil gezeten, wat geresulteerd heeft in een aantal nieuwe ontwikkelingen.

Kop van Dok

De gemeente Vlissingen heeft met Novaform en WVO Zorg overeenstemming bereikt over de bouw van appartementen op het Scheldekwartier. Deze appartementen willen zij bouwen op de 'Kop van het Dok', tussen de Zware Plaatwerkerij en de rotonde Scheldestraat - Aagje Dekenstraat.
WVO Zorg en Novaform voorzien in het plan 178 appartementen. Dit betreft 67 sociale huurappartementen, 59 middeldure huurappartementen en 52 koopappartementen. Het nieuwe gebouw wordt via luchtbruggen verbonden met de zorgfaciliteiten van WVO Zorg in de Zware Plaatwerkerij en met parkeergarage Scheldeplein.

Recreatietoren

Aan de andere kant van Het Dok, op de hoek met het Kanaal, heeft Vastgoed Dekker een overeenstemming met de gemeente over het bouwen van een recreatietoren. Vastgoed Dekker wil op deze locatie een 97 meter hoge toren bouwen, voorzien van 90 recreatieappartementen, een restaurant en een zwembad.
Onder de koop door Vastgoed Dekker horen ook 100 parkeerplaatsen in de Machinefabriek en 10 ligplaatsen in Het Dok. Momenteel wordt er gewerkt aan het opstellen van een overeenkomst.

Emergo

Voor het deelgebied Scheldekwartier Noord lopen er diverse gesprekken over mogelijk te ontwikkelen locaties. Met Emergo heeft de gemeente een overeenstemming over een locatie aan de Van Dishoeckstraat, gelegen tussen de door te trekken Singel en Verkuijl Quakkelaarstraat. Voor deze locatie ligt een plan voor het bouwen van 49 middeldure huurwoningen (21 grondgebonden en 28 gestapeld).
Het plan past binnen de ontwikkelingsvisie Scheldekwartier. Er wordt gewerkt aan het opstellen van een overeenkomst.

Geïnteresseerden

De nieuwe projecten staan nog maar in de kinderschoenen, maar we doen er alles aan om zo snel mogelijk de eerste daadwerkelijke nieuwbouwplannen bekend te maken. Bent u nu al geïnteresseerd in een project, dan kunt u zich via een interesseformulier aanmelden. Dan hebben wij alvast uw gegevens, mocht er meer bekend worden.

Scheldekwartier.nl

De komende maanden wordt er hard gewerkt aan de nieuwe plannen, zullen er al werkzaamheden plaatsvinden en zijn er gesprekken met initiatiefnemers voor nog niet ingevulde locaties op het Scheldekwartier.
Wilt u op de hoogte blijven? Hou dan de website van het Scheldekwartier in de gaten of kijk op onze Facebookpagina.

 

 

|