Ga naar de inhoud
Ga naar het zoeken
Ga naar het menu

Column wethouder Stroosnijder 14-02-2017

Gepubliceerd op 14 februari 2017
Wethouder Sem Stroosnijder

Wethouder Sem Stroosnijder

'De Pepermolen'

Deze week is er een plan gepresenteerd voor de bouw van een 97 meter hoge recreatietoren op het Scheldekwartier. Een toren die in het silhouet van Vlissingen ongeveer even groot zal zijn als de Sardijntoren en een fantastisch uitzicht biedt over de Westerschelde, de Walcherse kust, heel Zeeland en delen van Vlaanderen.  

Bijzonder ontwerp

Zoals bij dit soort projecten hoort, is er hier sprake van een bijzonder ontwerp. Iedere verdieping is iets gedraaid ten opzichte van die daaronder, waardoor het gebouw lijkt op een wokkel. Toch verbaast het mij altijd weer wat voor reacties op zulke ‘spraakmakende’ ontwerpen loskomen. Alsof de betekenis van spraakmakend ons allen ontgaat.
De humor die gepaard gaat met het verzinnen van een bijnaam, ontgaat mij dan weer niet. Hoewel een heleboel varianten de revue gepasseerd zijn, vind ik 'de Pepermolen' toch het meest passend.

Spraakmakend

Voor iedereen die nu wil weten wat ik van de toren in kwestie vind, dat doet er eigenlijk niet zo heel veel toe. Het feit dat deze de tongen losmaakt, is precies wat Vlissingen nodig heeft. Dat ik zo weinig reacties van buiten de provincie heb gehoord, zegt mij maar één ding: hij had nog iets spraakmakender mogen zijn.

Sem Stroosnijder,
wethouder gemeente Vlissingen

Leestip: lees alle columns op de pagina van het college.

|