Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Wethouder Albert Vader stelt zich voor

Gepubliceerd op 16 september 2022
Wethouder A. Vader

In deze 5-delige reeks stellen de wethouders zich 1 voor 1 aan u voor. In dit laatste deel is het de beurt aan wethouder A. Vader.

Stel uzelf even voor

"Ik ben geboren in Middelburg en opgegroeid in Oost-Souburg. Vooral in de bakkerij op de hoek van de Kanaalstraat en de Paspoortstraat. Samen met mijn vrouw woon ik nog steeds in het dorp. Onze 3 zonen zijn inmiddels het huis uit.” 

Wat is uw favoriete plek in de gemeente?

“Dat zijn er meerdere, maar voornamelijk aan de waterkant: de zeedijk bij Ritthem of ergens langs het Kanaal door Walcheren. Daar is altijd wat te zien en te beleven.” 

Waarom wilde u wethouder worden?

“Partij Souburg-Ritthem heeft mij daarvoor gevraagd, maar ik koos er voor omdat het een van de leukste banen is. Je kunt ook echt iets betekenen. Denk aan het op orde krijgen van gemeentefinanciën en het ontwikkelen van de stad en de dorpen.” 

Met welke onderwerpen houdt u zich bezig?

“WMO en jeugdhulp, werk en inkomen, beschermd wonen, maatschappelijke opvang en de veilige opvang. Daarnaast heb ik een coördinerende rol in de uitvoering van het compensatiepakket Wind in de Zeilen. Niet onvermeld mag onze stedenband met Ambon blijven.” 

Wat zijn uw ambities voor de komende 4 jaar?

“Het zorgdragen voor het blijven leveren van goede WMO- en jeugdhulpondersteuning, op een manier waarbij Vlissingen financieel gezond blijft.” 

Wat is u bijgebleven uit de 1e weken als wethouder?

“Ik ben wethouder sinds 2014. De eerste weken van deze periode stonden in het teken van kennismaken met mijn nieuwe collega wethouders.”

Wat wilt u de inwoners meegeven?

“Het zijn bijzondere tijden waarin we van crisis naar crisis lijken te gaan. Dat zijn tijden waarin je als inwoner op de overheid moet kunnen bouwen. Als college van B&W werken wij er hard aan om dat vertrouwen niet te beschamen.”