Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Breng glas naar de glasbak!

Gepubliceerd op 31 augustus 2022
Foto met 2 bierflesjes en tekst "Glas in de glasbak"

Nog steeds wordt verpakkingsglas, zoals parfumflesjes en kleine potjes uit het restafval gehaald. Dat is zonde, want dan wordt het verbrand. Terwijl glas oneindig gerecycled kan worden.
Om die reden vragen we aandacht voor verpakkingsglas. Als ook dit glas in de glasbak gaat, wordt het gerecycled en worden het nieuwe glazen producten. Dat is beter voor mens, dier en milieu.

Glasbakken

Bij winkelcentra en op andere centrale plaatsen staan de glasbakken, waar u uw glas gescheiden op kleur kunt brengen. Het glas wordt bij verwerking gerecycled tot nieuw glas.
Een mooi voorbeeld van duurzaam omgaan met deze afvalstroom!

Helpt u mee?

We zamelen al veel glas in, maar het kan nog beter! We halen namelijk nog steeds veel glas uit het restafval en daar hoort het niet. Dus helpt u mee om deze kilo’s glas eruit te krijgen? 
Let op: niet al het glas mag in de glascontainer. Alleen doorzichtig glas zoals glasverpakkingen waarin dranken, eten, cosmetica en medicijnen hebben gezeten en klein glas (zoals potjes van babyvoeding, deodorantrollers, kruidenpotjes en parfumflesjes) mogen in de glascontainer. 

App Afvalwijzer

Hulp nodig bij afval scheiden? Download onze handige app Afvalwijzer Middelburg-Vlissingen voor uw smartphone of tablet!
Zie voor meer informatie over glasinzameling de website van OLAZ.