Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Bovengrondse verzamelcontainer gft-afval in Paauwenburg en Lammerenburg

Gepubliceerd op 31 augustus 2022
Logo Afval apart? Gewoon doen!

Vanaf woensdag 14 september 2022 kan iedereen in Paauwenburg en Lammerenburg gft-afval scheiden. In deze wijken krijgen bewoners van hoogbouw en laagbouw zonder vrij achterom toegang tot een gft-cocon. Dit is een bovengrondse verzamelcontainer voor gft-afval. 
De betreffende huishoudens worden per brief geïnformeerd en ontvangen een afvalsleutel als ze deze nog niet hadden. Met de afvalsleutel kunnen zij onbeperkt gft-afval storten in de gft-cocon.

Uitbreiding voorzieningen

Het uitbreiden van gft-inzamelvoorzieningen is één van de maatregelen die noodzakelijk is om de gemiddelde hoeveelheid restafval per inwoner per jaar te verlagen naar uiteindelijk 100 kg. 
Wethouder Bertijn, verantwoordelijk voor het gemeentelijk grondstoffenbeleid: "Het restafval van de gemeente Vlissingen bestaat nog voor een groot deel uit herbruikbaar gft-afval (in 2021 gemiddeld 38% per inwoner per jaar). Dit is zonde, want van gescheiden gft-afval kan onder andere compost en biogas worden gemaakt. Het is daarom belangrijk dat inwoners van Paauwenburg en Lammerenburg hun gft-afval straks kunnen scheiden. Dit is weer een belangrijke stap naar minder restafval."

Gratis gft-afvalemmer en composteerbare afvalzakjes

Huishoudens in Paauwenburg en Lammerenburg die gebruik gaan maken van een gft-cocon, krijgen een gratis gft-afvalemmer en 3 rollen composteerbare afvalzakjes aangeboden. Bij deze huishoudens gaan we op 14, 15 en 16 september 2022 van deur tot deur langs. De bewoners worden dan ook geïnformeerd over het belang van gft-afval scheiden. 
Dit proces is fase 2 van de aanpak gescheiden afval en wordt geëvalueerd. Afhankelijk van de resultaten bepalen we de beste aanpak voor de volgende fase.