Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Probeer zwerfafval zoveel mogelijk te voorkomen!

Gepubliceerd op 13 juli 2022
Voorkant flyer Vlissingen schoon? Doen we gewoon!

Een gemeente zonder zwerfafval is aantrekkelijk voor iedereen. Zwerfafval veroorzaakt een rommelig straatbeeld, onveilige situaties en het is schadelijk voor mens, dier en milieu.
Verschillende inwoners, vrijwilligers, ondernemers en medewerkers van de gemeente zich iedere dag in voor een schone en veilige gemeente Vlissingen. Ze gaan de strijd aan te gaan met zwerfafval. In dit artikel leest u wat u kunt doen om zwerfafval te voorkomen of op te ruimen.

Geen afval naast de container

We willen graag zwerfafval en afval naast de ondergrondse containers voorkomen. Daarom halen we gebundeld groenafval, huishoudelijke apparaten, metalen en matrassen gratis op afspraak bij u thuis op. Maakt u hiervoor een afspraak via telefoonnummer 14 0118.

Vraag een prikstok aan

Wilt u meedoen met een opruimactie of er zelf een organiseren? Wij ondersteunen u graag met prikstokken, vuilniszakken en een sluitring voor afvalzakken. Neemt u hiervoor contact op met onze afvalcoach via e-mail afvalcoach@vlissingen.nl.

Melding doen!

Uw melding helpt ons Vlissingen schoon, heel en veilig te houden. Ziet u afval naast de container staan, zit de container helemaal vol of werken ze niet? Laat het ons weten, dan lossen wij het zo snel mogelijk op!
U kunt uw melding doorgeven via de ‘MijnGemeente’ app of via de website www.vlissingen.nl/meldingen.

Vlissingen schoon? Doen we gewoon!