Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Vlissingen geeft elk half jaar inzicht in feiten en cijfers afvalinzameling

Gepubliceerd op 24 november 2021
Logo Afval apart? Gewoon doen!
Logo Afval apart? Gewoon doen!

In 2020 is de gemeente Vlissingen gestart met de uitvoering van het Grondstoffenbeleid 2020-2024. Dit betekent dat de manier waarop onze inwoners afval scheiden, is veranderd of gaat veranderen. Om inwoners te informeren over de voortgang, wordt tot 2024 ieder half jaar een feitelijk overzicht gedeeld.

Dit overzicht met feiten en cijfers biedt inzicht in de belangrijkste resultaten. Hoe staan we er nu voor? Hoe goed scheiden we ons afval? Hoeveel kilo’s restafval hebben we nu per inwoner? Hierin nemen we onze inwoners mee in het proces en de verschillende stappen van het Grondstoffenbeleid 2020-2024.

Enkele opvallende cijfers: 

-    In 2020 zamelen we per inwoner gemiddeld slechts 66 kilo gft-afval in, ten opzichte van gemiddeld 132 kilo per inwoner in de rest van Zeeland. 
-    In ons restafval zit gemiddeld nog 128 kilo gft-afval. 

Alle inwoners met een vrije achterom ontvingen in 2021 een gft-rolcontainer. Op dit moment wordt gestart met de uitrol van gft-cocons (bovengrondse verzamelcontainers voor gft-afval) voor hoogbouwwoningen en woningen zonder vrije achterom. Zo kunnen alle inwoners straks hun gft-afval scheiden. 

Afval apart? Gewoon doen! 

Dit handige overzicht is onderdeel van de campagne Afval apart? Gewoon doen! Met deze campagne worden inwoners van onze gemeente gemotiveerd om hun restafval te verminderen door dit beter te scheiden. Om te zorgen dat inwoners hun afval zo goed mogelijk kunnen scheiden, worden sommige inzamelmiddelen veranderd of uitgebreid. 

Bijlage

Tot en met 2024 wordt de voortgang van het gemeentelijk Grondstoffenbeleid ieder half jaar met de inwoners gedeeld. Zo werken we samen toe naar 100 kg restafval per inwoner per jaar.

In de bijlage vindt u de publicatie van november 2021.