Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Glasvezel in gemeente Vlissingen

Gepubliceerd op 27 oktober 2021
Stockfoto kabels
Stockfoto kabels

Kort geleden is gestart met de aanleg van meerdere glasvezelnetwerken in de gemeente Vlissingen. In een aantal wijken wordt op dit moment vrijwel gelijktijdig glasvezel aangelegd door twee verschillende providers. De bewoners kunnen straks zelf kiezen van welk netwerk zij gebruik maken voor een snelle en stabiele internetverbinding. 

Kosteloos zonder verplichtingen 

De gemeente ontving tot nu toe van Deltafiber en KPN Netwerk het verzoek om glasvezel aan te mogen leggen in gemeente Vlissingen. Beide providers werken met andere technieken om glasvezel aan te leggen, waardoor het niet mogelijk is om de uitrol samen te doen. Het totale project duurt naar verwachting ongeveer twee jaar.

Zowel Deltafiber als KPN Netwerk bieden inwoners aan om kosteloos glasvezel aan te leggen. Dit geeft inwoners de kans om gebruik te maken van het aanbod van beide providers. Inwoners zijn echter niet verplicht om hiermee akkoord te gaan en kunnen hierin zelf een keuze maken. 

Waarom glasvezel? 

Digitaal met elkaar communiceren is belangrijker dan ooit en hier is een snelle en stabiele internetverbinding voor nodig. Inwoners en ondernemers hebben veel baat bij de komst van glasvezel in gemeente Vlissingen. Glasvezel biedt de hoogst mogelijke up- en downloadsnelheid en is een stabiel en betrouwbaarder netwerk dat minder energie verbruikt.

Meer informatie 

Kijk voor meer informatie op www.vlissingen.nl/glasvezel.