Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Inwonersavond 16 juni 2021 'Aardgasvrij in 2050 begint nu!'

Gepubliceerd op 10 juni 2021
Stadhuis in Vlissingen

Op woensdagavond 16 juni organiseren we een informatiebijeenkomst voor inwoners getiteld ‘Aardgasvrij in 2050 begint nu!’. In deze digitale bijeenkomst bespreken we met onze inwoners hoe we de overstap naar een aardgasvrije gemeente kunnen maken. We kijken welke wijk op welke manier over zou kunnen gaan op andere manieren van verwarmen. Welke tussenstappen kunnen we nu al nemen? De inbreng en uitkomsten van deze bijeenkomst nemen we mee in de Transitievisie Warmte. Aan het eind van 2021 moet elke gemeente zo’n visie hebben vastgesteld.
In november 2020 hebben we onze inwoners via een online enquête gevraagd mee te denken over dit onderwerp. Daaruit bleek dat veel inwoners van onze gemeente weten dat we op zoek moeten naar andere, duurzame manieren van verwarmen. Ook kwam naar voren dat veel inwoners regelmatig over dit onderwerp geïnformeerd willen worden.

Programma

Tijdens de inwonersavond op 16 juni vertellen we:

  • waar we als gemeente nu staan;
  • meer over de overstap naar aardgasvrij en de tussenstappen daar naartoe; 
  • de eerste resultaten uit de Transitievisie Warmte.

En uiteraard praten we graag met inwoners door over de vervolgstappen richting de uitvoering.

Aanmelden

De digitale inwonersavond start om 19.00 uur en geïnteresseerden zijn van harte welkom om deze online bijeenkomst bij te wonen. Aanmelden kan via de website www.vlissingen.nl/transitievisiewarmte.
De bijeenkomst duurt ongeveer 1,5 uur. Ruim voor aanvang van de bijeenkomst ontvangt u een link waarmee u kunt deelnemen.

Zeeuwse samenwerking

In Zeeland werken we samen aan een plan en een aanpak om in de toekomst over te stappen naar aardgasvrij wonen. Bewoners en eigenaren van huizen en gebouwen krijgen op den duur te maken met de overgang naar een duurzame vorm van verwarmen en koken.