Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Budget voor starterslening vanaf juni 2021 vastgesteld

Gepubliceerd op 8 juni 2021
Stadhuis in Vlissingen

In het voorjaar van 2021 was het budget voor de startersleningen helemaal op. Tijdens de vergadering van de gemeenteraad van 27 mei is de nieuwe ‘Verordening Starterslening gemeente Vlissingen 2021’ vastgesteld.
Er is € 300.000,- extra budget beschikbaar gesteld. Vanaf juni neemt de gemeente weer aanvragen voor startersleningen in behandeling.

Wat is de Starterslening?

De Starterslening is in het leven geroepen om starters een steuntje in de rug te geven bij het kopen van de 1e woning. De Starterslening overbrugt het verschil tussen de prijs van het huis en het bedrag dat de starter bij de bank kan lenen. Pas na 3 jaar betaalt de starter rente en aflossing voor deze lening.
Inwoners en toekomstige inwoners van de gemeente Vlissingen kunnen onder bepaalde voorwaarden gebruik maken van de Starterslening.

Voorwaarden Starterslening Vlissingen

Aanvragen moeten voldoen aan de volgende voorwaarden.

  • De aanvrager is minimaal 18 jaar en maximaal 35 jaar;
  • Het maximaal te lenen bedrag is 20% van de kostengrens Nationale Hypotheek Garantie (NHG), met een maximum van € 30.000,- per lening;
  • De aanvrager is niet eerder eigenaar van een woning geweest; 
  • De koopprijs van de woning mag in totaal niet hoger zijn dan 60% van de kostengrens van de NHG. Voor 2021 bedraagt die € 195.000,- inclusief verbeterkosten.

Starterslening aanvragen

Geïnteresseerden kunnen zich melden bij de gemeente via e-mail gemeente@vlissingen.nl

  • De gemeente toetst aan de voorwaarden van de Verordening Starterslening gemeente Vlissingen 2021;
  • Als de gemeente inhoudelijk akkoord is, ontvangt de aanvrager een toewijzingsbrief;
  • Met deze toewijzing kan de starter een Starterslening aanvragen bij het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederland (SVn). Het SVn voert een financiële toets uit en bepaalt bij een positief resultaat de hoogte van de Starterslening.