Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Studenten van de Wageningen University doen practicum in de Lasloods 

Gepubliceerd op 20 mei 2021
Studenten Wageningen University in de Lasloods
Studenten in de Lasloods

Een groep van 35 biologie studenten van de Wageningen University is deze week naar Zeeland afgereisd om onderzoek te doen naar de biodiversiteit van getijdengebieden. De studenten gaan op verschillende locaties in Zeeland het veld in en onderzoeken de gevangen organismen daarna in de Lasloods.

Biodiversiteit

Het bezoek is onder leiding van dr. Sander W.S. Gussekloo, assistent professor aan de Wageningen University. De heer Gussekloo: "Normaal zitten we in de buurt van Calais in Frankrijk, waar we dit jaar vanwege de coronamaatregelen niet naartoe konden. Zeeland is een goed alternatief. Het idee is dat de studenten een goed overzicht krijgen van de biodiversiteit in getijdengebieden en ook hoe de verschillende soorten zich daaraan aanpassen. Er staat een aantal grote tourbussen voor de Lasloods, waar de studenten mee afreizen naar de verschillende locaties. Onder andere Neeltje Jans, het Goese Sas en Kattendijke worden bezocht."

Lasloods

Een grote locatie was nodig om alle studenten een coronaproof werkplek te geven en daar schikt de Lasloods zich natuurlijk perfect voor. Louk Peperkamp van de Lasloods is blij dat dit soort dingen nu weer kunnen en geeft aan dat dit naar meer smaakt.
In september 2021 verwacht hij ook weer de kick-off events van de HZ University of Applied Sciences te kunnen ontvangen.