Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Opening ontwikkel-, test- en demolocatie 14 april 2021

Gepubliceerd op 14 april 2021
Logo's initiatiefnemersOntwikkel-, test- en demolocatie op de Kenniswerf

Op de Kenniswerf openen op woensdag 14 april 2021 om 15.00 uur de deuren van een gloednieuwe ontwikkel-, test- en demolocatie. De volgende stap in innovatie! 

Ben jij er ook bij?

Je kunt deze opening en rondleiding 'live' bijwonen. Je leert de eerste betrokken partijen kennen (zie bijgevoegde afbeelding, door hierop te klikken komen de logo's duidelijker in beeld) en je komt erachter welke kansen deze locatie biedt voor Zeeland.
Als klap op de vuurpijl onthullen we gezamenlijk de nieuwe naam van de nieuwe ontwikkel-, test- en demolocatie!

Aanmelden

Aanmelden kan via de link https://dockwize.typeform.com/to/WELIknCj

Wat is een ontwikkel-, test- en demolocatie?

De nieuwe ontwikkel-, test- en demolocatie is een uitbreiding van de Kenniswerf. Deze uitbreiding maakt het mogelijk voor ondernemers en studenten om te kunnen testen, ontwikkelen en nieuwe producten, concepten en/of innovaties te demonstreren.
Het is een overdekte locatie, waar voldoende ruimte is om bijvoorbeeld een windmolenblad te plaatsen om innovaties op te testen en waar je met drones kunt vliegen. 

Waarom een ontwikkel-, test- en demolocatie?

Verschillende partijen uit het Zeeuwse ecosysteem hebben behoefte aan een fysieke, veilige en grote locatie waar je nieuwe producten, concepten en of innovaties kunt ontwikkelen, testen en demonstreren.
Meestal praat je bij innovaties vanaf de tekentafel of artist impressions maar heb je de behoefte dit ook in het echt te zien, horen en aanraken. De ontwikkel-, test- en demolocatie biedt ruimte om demonstraties te geven voor publiek.

Voor wie?

Deze ontwikkel-, test- en demolocatie is op initiatief van verschillende partijen (‘de koplopers’) tot stand gekomen. Komende jaren wordt hier geëxperimenteerd en geleerd om die kennis vervolgens mee te kunnen nemen naar de faciliteiten onder de vlag van het nog op te zetten Delta Kenniscentrum. Dit is een onderdeel van het compensatiepakket ‘Wind in de Zeilen’. 

Doelgroep

De ontwikkel-, test- en demolocatie is voor ondernemers die hun nieuwe producten willen ontwikkelen, testen en demonstreren, in samenwerking met het onderwijs en overheid. Momenteel ligt de focus op de offshore wind ontwikkelingen en de maakindustrie, met name op het gebied van inspectionering, onderhoud, en techniek.