Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Nieuwbouw Havenwerk aan de Binnenhaven op de Kenniswerf

Gepubliceerd op 2 februari 2021

De Kenniswerf is in ontwikkeling! Ook Havenwerk heeft nieuwbouwplannen op de Kenniswerf. We spraken met de heer T. (Ton) Veraart, directeur en eigenaar van Havenwerk.

Groei

De heer Veraart: "20 jaar geleden ben ik begonnen met mijn adviesbureau in het Edisoncenter op de Kenniswerf. Havenwerk is eigenlijk een uitgroeisel van activiteiten vanuit dat adviesbureau. We hebben toen ruimte bij gehuurd en zijn mensen gaan detacheren. Door groei waren verhuizingen noodzakelijk en inmiddels maken we al een paar jaar gebruik van het Witte Huis aan de Prins Hendrikweg.
Onze nieuwbouw komt dus aan de overkant van de straat waar we al zitten. De kleinere vestigingen in Rotterdam, Delftzijl en Amsterdam blijven uiteraard gewoon bestaan."

Gespecialiseerde dienstverlening

Havenwerk is een gespecialiseerde dienstverlener voor havens en industriële logistiek. Met een pool van 150 flexibel inzetbare vaklieden werkt Havenwerk door heel Nederland. "We hebben mensen in vaste dienst terwijl ze nog steeds flexibel kunnen werken en meerdere functies bij verschillende bedrijven kunnen invullen. Dit noemen we ‘flexinuïteit’. We leveren op deze manier meer vakmanschap en kwaliteit en zijn uniek in Nederland met deze werkwijze."

Dichtbij

"Toen we zochten naar een locatie voor het nieuwe kantoor vonden we het vooral belangrijk dat er een relatie was met de havens en industrie, maar niet op 20 kilometer van de bewoonde wereld. Zo kwamen we uit bij de Binnenhaven op de Kenniswerf in Vlissingen. Dichtbij het station, dichtbij de stad en een goede zichtlocatie."

Modern en duurzaam

"De voorbereiding van de bouw doen we tot nu toe in eigen beheer, onze architect is in de lead en het zou kunnen dat we met een externe partij verder ontwikkelen. We hebben nu 2 bedrijven die zich graag met ons in het nieuwe gebouw willen vestigen. Het ontwerp is inmiddels ook door de gemeente goedgekeurd. Het is laagbouw van 2 hoog en een toren van 7 bouwlagen. Er is nog veel te doen in de voorbereiding, maar het gebouw zou in 2022 gereed moeten zijn met de modernste techniek en laatste ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid. Met bijvoorbeeld een gevel met zonnepanelen."
"Het is een stoer gebouw met een duurzame robuustheid", aldus de architect.