Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

"Het is heel goed en leuk ondernemen hier op de Kenniswerf!" - 't Smoske

Gepubliceerd op 2 februari 2021
Eigenaar T. Luteijn voor 't Smoske
Eigenaar T. Luteijn voor 't Smoske

De heer T. (Ton) Luteijn is 56 jaar en kwam toen hij 14 was in Vlissingen wonen. Hij is afgestudeerd aan de Hogeschool Zeeland en heeft 13 jaar geleden ’t Smoske overgenomen, wat toen bestond uit de vestiging op de Boulevard en een bedrijfspand op Vrijburg. 
"Toen er sprake was dat de Zeevaartschool mogelijk van de Boulevard weg ging en onze huurovereenkomst op Vrijburg afliep, zijn we in gesprek geraakt met de gemeente en geïnteresseerd geraakt in de Kenniswerf."

Onder één dak

Het traject met gemeente Vlissingen om te vestigen op de Kenniswerf verliep soepel, waarna  ’t Smoske hun tijdelijke vestiging kon openen tegenover de HZ. Zo’n 2,5 jaar heeft de tijdelijke vestiging er gestaan, waarna het gebouw zoals we dat nu kennen werd gerealiseerd. Ook alle activiteiten van Vrijburg werden verplaatst naar de Kenniswerf onder één dak: winkel, afhaal, productie en catering. 
De andere vestigingen zijn satellietlocaties waar elke dag een auto met vers gemaakte salades heen rijdt.

Enthousiast

"Ik ben vanaf het begin enthousiast geweest over de Kenniswerf. Van een afstandje heb ik het eens goed bekeken en ik zag bedrijvigheid rondom de oude PZEM centrale, kennisinstellingen, water, scheepvaart en alles wat ermee te maken heeft. Het gebied is in ontwikkeling, er vestigen nieuwe bedrijven en de diversiteit van het gebied spreekt ons heel erg aan."

Fijne verblijfsplek

’t Smoske is nu samen met de gemeente bezig met ontwikkelingen van het plein naast de vestiging, om er een fijne verblijfsplek van te maken. "Je hebt fantastisch uitzicht op het water en de bedrijvigheid aan de Visserijkade, om in de zomer op het plein je broodje te eten." 
Ook in Goes wordt gewerkt aan nieuwbouwplannen voor een soortgelijk gebouw als op de Kenniswerf, maar dan kleiner. 

Begrip in Vlissingen en omstreken

Inmiddels is ’t Smoske een begrip in Vlissingen en omstreken. "Onze klanten zijn zo divers, iedereen komt hier: studenten, mensen strak in pak, ambulancebroeders, politieagenten en opa en oma met de kleinkinderen. We proberen in een behoefte te voorzien met ons product en dat werkt. We doen gewoon ons ding!"