Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Stichting ROAT start 'Burenhulp Paauwenburg' in 2021

Gepubliceerd op 4 januari 2021
Een aantal (helpende) handjes

Betrokken buurten zijn buurten waar minder eenzaamheid is. Om de onderlinge betrokkenheid in de Vlissingse wijk Paauwenburg te verhogen, lanceert Stichting ROAT ‘Burenhulp Paauwenburg’!

Burenhulp

‘Burenhulp’ betekent een bewoner uit je wijk helpen met praktische klussen in huis of tuin, de hond uitlaten of boodschappen doen. Maar Burenhulp gaat vérder! Want is een wijkgenoot eenmaal over de vloer geweest om een schilderijtje op te hangen, dan hebben de vragende en helpende wijkgenoot direct een prettig contact gemaakt. Op straat zullen ze elkaar groeten en het is makkelijker om nóg eens om hulp te vragen.
Het geruststellende gevoel dat er hulp is als je dat nodig hebt, is soms al genoeg. Buurten worden nu eenmaal leuker en socialer als buren elkaar ontmoeten!

Wat doet Burenhulp Paauwenburg?

U kunt hier terecht voor kleine klusjes in huis of tuin, hond uitlaten, boodschappen doen, vervoer naar ziekenhuis of huisarts, iemand bellen, vriendschappelijk huisbezoek of een lekkere wandeling (ook met een rolstoel). Hulpvragen die niet in deze lijst staan, kunt u altijd melden bij mevrouw D. (Daphne) van der Stoep van Stichting ROAT. Indien mogelijk wordt een wijkbewoner ingezet. 
Burenhulp is gratis. Voor vervoer vragen we € 0,25 per kilometer en ook materiaalkosten betaalt de hulpvrager zelf.

Contact en aanmelden

Neemt u voor meer informatie en aanmelding contact op mevrouw D. van der Stoep van Stichting ROAT. Bereikbaar via telefoonnummer (06) 82 53 93 83 en e-mail d.vanderstoep@stichtingroat.com.

Downloads
TitelTypeGrootteLees voor
Burenhulp_Paauwenburg__aanvraag_doen.pdf 294 KBLees voor