Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Wat gaat er gebeuren met het parkeerterrein voor Oceanwide?

Gepubliceerd op 10 december 2020
Parkeerterrein Oceanwide

Er spelen veel ontwikkelingen op de Kenniswerf. Zoals het herstructureren van wegen en het gereed maken van kavels voor bedrijven die zich willen vestigen in het gebied. 
We volgen de ontwikkelingen op de voet en spraken daarom met Projectleider Ruimtelijke Ontwikkeling J. Vader en Civiel Projectleider R. van Liere. Zij zijn betrokken bij veel van deze ontwikkelingen, waaronder de plannen en werkzaamheden van het parkeerterrein voor Oceanwide. 

Parkeerterrein Oceanwide

De heer van Liere: “Het terrein voor Oceanwide waar je tot voor kort nog kon parkeren, was afgedekt met een grote betonplaat. Een paar weken terug stond er een grote breker met 2 kranen die de boel aan het opbreken waren. De grote betonblokken werden eruit gehaald en vergruisd, waarna de kleinere delen in de breker zijn gegooid om nog fijner te maken. 
Naast het terrein ligt nu een grote berg puin. Dit kan worden hergebruikt als funderingsmateriaal voor de verbindingswegen die worden aangelegd.”

Erfpacht

De heer Vader: “De bedoeling is om het terrein uit te geven in erfpacht aan Oceanwide, die er een nieuwe parkeerplaats van gaat maken voor henzelf en voor omliggende bedrijven. Door het opbreken van de betonplaat maken we het geschikt om uit te geven. Daarnaast moeten er 3 nieuwe verbindingswegen worden aangelegd tussen de Visserijkade en de Eerste Binnenhavenweg, wat begin 2021 gebeurt.”
De heer van Liere vult aan:  “Het terrein ernaast waar nu het betonpuin ligt, is het kavel waar Havenwerk een nieuw kantoor gaat bouwen. Er wordt nu met Havenwerk gewerkt aan een overeenkomst over bijvoorbeeld de opleverhoogte van het terrein. De verwachting is dat ze volgend jaar het vergunningstraject en de realisatie verder oppakken.”