Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

ModuVision gaat vestigen aan de Prins Hendrikweg

Gepubliceerd op 21 december 2020
Tekening nieuwbouw ModuVision

Van een kantoor in het oude PZEM gebouw naar een woon-werkvilla en binnenkort naar een nieuwbouwlocatie aan de Prins Hendrikweg. ModuVision liep voor de meute uit en vestigde in 2006 al op de Kenniswerf.
De heer J.W. Mol vertelt over het bedrijf en de nieuwbouwplannen. 

Ontwerp en productie

De heer Mol: "ModuVision ontwerpt en produceert technische modules voor fabrikanten van analytische apparatuur. De modules worden gebruikt voor hele verschillende dingen. Bijvoorbeeld als onderdeel in meetapparatuur voor laboratoria of als complete robot om de monsters in deze laboratoria te processen. 
Overal waar analytische metingen worden gedaan, staan apparaten waar onderdelen van ons bij worden gebruikt. Denk hierbij aan de COVID testlaboratoria of controles van benzine in een raffinaderij maar bijvoorbeeld ook het meten van pesticiden in voedsel. Het is allemaal heel hightech, een combinatie van mechanica, elektronica en software wat je bij elkaar moet brengen om iets te ontwikkelen dat werkt. 
We doen dan ook niet de makkelijke dingen maar de moeilijke dingen en daar onderscheiden we ons mee."

Woon-werkvilla 

"Bijna 10 jaar geleden zijn we van het PZEM gebouw verhuisd naar een woon-werkvilla op het Edisonpark. Als je bij ons binnenstapt lijkt het net een normaal huis, tot je de deur van de assemblageruimte (de XXL garage) opent. Ook is de woonkamer verdeeld in een kantoor en een vergaderruimte. 
Op de bovenverdieping werkt het hele R&D team en in de tuin staat nog een container waar constant apparaten staan te draaien om te kijken of er iets stuk gaat."

Nieuwe robotlijn

"We gaan een nieuwe robotlijn onder eigen dak produceren wat voorheen in Duitsland werd gedaan. De assemblage van deze (meer omvangrijke) instrumenten, vergt fors meer ruimte. 
De dozen staan inmiddels zo hoog opgestapeld dat je amper door het gebouw kan lopen.  We zijn daarom al een aantal jaren aan het kijken naar een nieuwe locatie voor ons bedrijf."

Nieuwbouwlocatie 

"In eerste instantie wilden we zelf gaan nieuwbouwen, we hebben tekeningen laten maken en in verschillende gemeenten rondgekeken. Gemeente Vlissingen was heel meedenkend en meewerkend dus dat gaf ons het beste gevoel. De locatie die we gekozen hebben is naast het Witte Huis. Omdat het veel tijd kost om alles zelf te organiseren hebben we gekozen een projectontwikkelaar te zoeken."

Ontwerp

"Het ontwerp wat er nu ligt is 7 bouwlagen hoog. Beneden komt een assemblagehal, magazijn en expeditie en boven de ontwikkelafdeling. Wij gaan de onderste 2 verdiepingen afnemen en de rest wordt verhuurd. 
Het is een hele mooie locatie, dicht bij het station en je rijdt er recht op af vanaf de Prins Hendrikweg die binnenkort wordt heringericht. De timing kon niet beter! Als we optimistisch zijn is de doelstelling om eind 2021 in te trekken.”