Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Middelburg en Vlissingen lanceren samen de digitale afvalwijzer

Gepubliceerd op 1 december 2020
Logo Afvalwijzer

De gemeenten Middelburg en Vlissingen lanceren samen de digitale afvalwijzer. Alle informatie over de afvalinzameling in de gemeenten Middelburg en Vlissingen is vanaf 1 december 2020 eenvoudig online terug te vinden via de websites en in een gezamenlijke Afvalwijzer-app. 
Door hierin samen te werken, worden kosten bespaard en kennis over afvalinzameling gedeeld.

Persoonlijke afvalwijzer

Inwoners kunnen door het invullen van hun postcode en huisnummer hun persoonlijke afvalwijzer raadplegen en downloaden. Ook kunnen zij zien wat wel en niet bij welke afvalstroom mag en  zijn bijvoorbeeld de locaties van de glascontainers en textielcontainers gemakkelijk terug te vinden.

Gebruikersgemak

Wethouder E. Verhage van Vlissingen: "Deze digitale afvalwijzer en bijbehorende app vervangt in de toekomst de papieren afvalkalender, die we in Vlissingen dit jaar voor het laatst huis-aan-huis verspreiden. Ik ben er trots op dat we dit project samen met Middelburg konden uitvoeren. Voorheen hadden we allebei dezelfde applicatie, nu delen we deze: dat levert winst op en gezamenlijke kennis."
Wethouder C. Dekker van Middelburg: "Deze gezamenlijke afvalwijzer zet vooral in op gemak: geen gepuzzel meer op welke rolcontainer nu aan de straat mag of waar de verzamelcontainers staan. En snel antwoord op de vraag welk afval in welke bak mag. Zo wordt goed afval scheiden een peulenschil."

Digitale afvalwijzer met app voor smartphone en tablet

Alle informatie over de afvalinzameling in beide gemeenten vindt u vanaf 1 december online terug in de digitale afvalwijzer op de websites:

App

U vindt deze ook als app ‘Afvalwijzer Middelburg-Vlissingen’ op smartphone of tablet voor iOS en Android. Uiteraard kunnen inwoners van beide gemeenten zonder toegang tot het internet, hun eigen afvalkalender opvragen via telefoonnummer 14 0118.