Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Uitreiking Frans Naereboutprijs 2020 uitgesteld

Gepubliceerd op 13 november 2020
Standbeeld Frans Naerebout

De uitreiking van de Frans Naereboutprijs was gepland op 11 december 2020. Helaas maken de coronamaatregelen het op dit moment onmogelijk om de prijs op feestelijke wijze uit te reiken.
Het college van B&W heeft daarom besloten de uitreiking uit te stellen tot het voorjaar van 2021. We hopen dat er dan meer mogelijkheden zijn om de winnaars in het zonnetje zetten. Wie de winnaars zijn, blijft tot die tijd geheim!

Frans Naereboutprijs

Met de Frans Naereboutprijs zet de gemeente Vlissingen om de 2 jaar een (vrijwilligers)organisatie en een vrijwilliger in het zonnetje, die op een aansprekende en verdienstelijke wijze actief was binnen de Vlissingse samenleving.

Over Frans Naerebout

Frans Naerebout is een bekende naam uit de historie van Vlissingen. De Vlissingse visser en loods van de Verenigde Oost-Indische Compagnie, verwierf in de 18e eeuw zijn faam als mensenredder. Met gevaar voor eigen leven wist hij veel schipbreukelingen van de dood te redden. 
De gemeente Vlissingen heeft haar prijs voor vrijwilligerswerk naar hem vernoemd als symbool voor inzet, betrokkenheid en voorbeeldfunctie voor vrijwilligers.