Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Bewoners planten bomen voor een nog groener Claverveld!

Gepubliceerd op 23 november 2020
Bomen planten Claverveld

Bewoners van de nieuwe Vlissingse woonwijk Claverveld hebben op zaterdag 21 november 2020 allemaal een boom in hun tuin geplant. Zij hebben een boom naar keuze ontvangen van de ontwikkelaars van Claverveld om hun eigen perceel direct van een groene uitstraling te voorzien.
Met de aanplant van de bomen op de Nationale Boomplantdag leveren de bewoners van Claverveld een groene bijdrage aan de toekomst!

Bomen stimuleren een groene tuininrichting

Het aanplanten van de bomen in de tuinen is onderdeel van het Europese Co Adapt project waar de gemeente Vlissingen partner in is. Dit project richt zich op het inspelen op klimaatverandering in samenwerking tussen overheden en bewoners en het toepassen van ‘groene’ oplossingen.
Gemeente Vlissingen, AM Zeeland en Zeeland Wonen bieden de bomen naar keuze aan, om de nieuwe bewoners nog bewuster te maken van de waarde van groen in hun tuin. Een groene tuin zorgt voor verkoeling op warme dagen en is beter in staat om de steeds heftigere buien te verwerken.

Nationale boomplantdag in Claverveld

Tijdens de Nationale Boomplantdag op zaterdag 21 november werden de bomen in Claverveld door de bewoner zelf aangeplant. Vrijwilligers van de Stichting Landschapsbeheer Zeeland waren als vraagbaak en adviseur aanwezig om de bewoners te ondersteunen bij de aanplant van de bomen.
De bewoners van Claverveld hadden de keuze uit verschillende, streekeigen, fruit- en tuinbomen. Onder de bewoners bleken de sierappelboom, de Elstar appelboom en de Callery perenboom populaire soorten. Dit sluit mooi aan bij de straatnamen in Claverveld, die vernoemd zijn naar fruitrassen.

Claverveld fase 2 wordt net zo groen

Naar verwachting starten we half 2021 gestart met de bouw van de woningen in de volgende fase van Claverveld. De verkoop van de woningen start in januari 2021.
Ook in deze fase krijgen de nieuwe bewoners bomen en/of planten voor in hun tuin aangeboden. Om Claverveld zijn buitengewoon groene karakter te geven, ontvangen de nieuwe bewoners daarnaast een persoonlijk tuinadvies.