Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Sloebrug tot nader order gestremd voor scheepvaart

Gepubliceerd op 15 september 2020
Sloebrug. Foto: Provincie Zeeland
Sloebrug. Foto: Provincie Zeeland

Provincie Zeeland controleert periodiek haar bruggen over het Kanaal door Walcheren. Deze mechanische inspectie vindt volgens de richtlijnen om de 5 jaar plaats.
De onderhoudsinspecties zijn er op gericht om problemen te signaleren, zodat onderhoud tijdig en goed wordt uitgevoerd en de bruggen veilig zijn en blijven.

Sloebrug

Op 14 september 2020 is de Sloebrug geïnspecteerd. De inspecteur heeft geconstateerd dat de ankerplaat (bevestiging van de draaipunten van de Sloebrug) beweegt bij het draaien van de brug. Hierdoor ontstaat speling waardoor er onveilige situaties kunnen ontstaan. De Provincie heeft vanwege veiligheid besloten direct te stoppen met het draaien van de brug.

Wegverkeer

Voor het wegverkeer is de brug veilig te gebruiken.

Vervolgonderzoek

Er is een vervolgonderzoek gestart naar de herstelwerkzaamheden die nodig zijn om de brug weer veilig te kunnen draaien. Afhankelijk van de uitkomst van dit onderzoek kan de Provincie niet inschatten hoe lang de Sloebrug gestremd is voor de scheepvaart. Zodra duidelijk is hoelang de stremming duurt, ontvangt de scheepvaart hierover bericht en volgt informatie op deze website.

Zie het volledige bericht op de website van Provincie Zeeland.