Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Andere vorm Vrijwilligersmarkt 2020

Gepubliceerd op 14 september 2020
Impressie Vrijwilligersmarkt 2019
Impressie Vrijwilligersmarkt 2019

Begin september 2020 stuurden de organisatoren van de jaarlijkse Vrijwilligersmarkt, de volgende brief naar vrijwilligersorganisaties. De organisatoren zijn Vrijwilligerspunt Vlissingen, Welzijn Middelburg en de HZ University of Applied Sciences).

Brief organisatoren Vrijwilligersmarkt 2020

Beste vrijwilligersorganisaties,

In juni 2020 hebben we jullie geïnformeerd dat onze jaarlijkse Vrijwilligersmarkt waar studenten én reguliere bezoekers kennis kunnen maken met jullie vrijwilligersorganisaties en vacatures, dit jaar helaas niet kan plaatsvinden. Dit in verband met de corona-richtlijnen. We hebben jullie wensen en ideeën voor een passend alternatief geïnventariseerd. Hartelijk dank voor alle ingezonden reacties!
Op basis van jullie ingezonden wensen en suggesties, gaan we het volgende alternatief organiseren.

Online vacaturebanken

Aanvullend op de doorlopende promotie die we over vrijwilligerswerk organiseren via de (social) media, gaan we in september en oktober 2020 extra promotie maken. Hierbij verwijzen we naar onze online vacaturebanken.
Specifiek voor studenten aan de HZ University of Applied Sciences geldt, dat de linkjes naar onze vacaturebanken worden opgenomen in hun digitale leeromgeving. Studenten kunnen vrijwilligerswerk doen in het kader van werkveldoriëntatie of HZ-Personality punten. Zorg er dus voor dat jullie vacatures op onze vacaturebanken actueel zijn. Neem contact met ons op als we hierbij kunnen helpen.

Filmpjes

We bieden jullie de mogelijkheid om een kort filmpje in te sturen over het vrijwilligerswerk in jullie organisatie. Deze filmpjes plaatsen we in de digitale leeromgeving van de studenten en op de websites en social media kanalen van de vrijwilligerssteunpunten.
Wanneer je over het vrijwilligerswerk voor studenten aparte specifieke informatie wil delen, is het mogelijk om 2 aparte filmpjes in te sturen. Geef dit duidelijk aan. Dan plaatsen we het filmpje gericht op studenten in hun digitale leeromgeving en het algemene filmpje op de social media kanalen en websites. Een filmpje insturen doe je als volgt:

 • Inhoud filmpje: hou het simpel en persoonlijk (een selfie-filmpje mag bijvoorbeeld ook). Zie het als een welkomstwoord, geef toelichting op jullie vacatures (wat houdt het vrijwilligerswerk bij ons in, hoe werken we, wat verwachten we van jou) en vermeld jullie e-mailadres en een telefoonnummer;
 • Duur film: 3 tot 4 minuten. Hou het kort, dan de meeste kans dat het bekeken wordt;
 • Aanleveren: via een YouTube of Vimeo link, stuur dit naar e-mailadres vrijwilligerspunt@vlissingen.nl;
 • Datum: aanleveren kan van 7 september tot en met 16 oktober 2020.

Webinars

We organiseren in oktober 202 een aantal 'Vrijwilligersmarkt Webinars'. Dit zijn online bijeenkomsten waarin we algemene informatie geven over vrijwilligerswerk, een aantal vrijwilligersorganisaties iets vertellen over hun organisatie en belangstellenden vragen kunnen stellen. Deze webinars staan ook open voor de studenten, die hier via de digitale leeromgeving op geattendeerd worden.
Wil je tijdens een van deze webinars iets vertellen over het vrijwilligerswerk in jullie organisatie, laat dit dan uiterlijk 30 september weten via een e-mail aan vrijwilliger@welzijnmiddelburg.nl.

Vragen welkom

We staan graag voor jullie klaar bij vragen over bovenstaande én voor andere vragen rondom vrijwilligerswerk.
Hartelijk dank, vriendelijke groeten,

 • Kevin van Gorkom, HZ University of Applied Sciences.
  Bereikbaar via e-mail gork0005@hz.nl.
   
 • Marieke Besuijen en Debby Wolff, Vrijwilligerspunt Vlissingen.
  Bereikbaar via telefoonnummer (0118) 48 70 en e-mail vrijwilligerspunt@vlissingen.nl.
   
 • Janneke Nijssen en Sacha de Koning, Vrijwilligerssteunpunt Samen Vrijwillig (Welzijn Middelburg).
  Bereikbaar via telefoonnummer (06) 51 65 19 62 en e-mail vrijwilliger@welzijnmiddelburg.nl.