Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Vragen over brieven collectief vervoer in week 13 juli 2020

Gepubliceerd op 22 juli 2020
Stadhuis in Vlissingen

In de week van 13 juli 2020 zijn er brieven over het controleonderzoek collectief vervoer verstuurd.

  • Eén brief is gericht aan personen die 1 jaar of langer geen gebruik gemaakt hebben van het collectief vervoer (inactieve gebruikers). Zij zijn geïnformeerd over de beëindiging van hun vervoerspas;
  • Een andere brief is een vooraankondiging van het vervolgonderzoek bij actieve gebruikers.

De brief over de beëindiging van de vervoerspas zorgt voor onrust bij een groot deel van de ontvangers. In dit bericht geven wij een update over de stand van de zaken.

Onterechte beëindiging vervoerspas

In de brief wordt u uitgenodigd om contact op te nemen met de gemeente, als u vindt dat de beëindiging van uw vervoerspas onterecht is.
U kunt bijvoorbeeld aangewezen zijn op het collectief vervoer, maar heeft hier door omstandigheden in het afgelopen jaar nog geen gebruik van gemaakt. In dit geval kunt u een nieuwe aanvraag doen voor collectief vervoer. De gemeente gaat na of de aanvragen voldoen aan alle voorwaarden voor collectief vervoer.

Adressenbestand

Bij het opstellen van het adressenbestand voor de brief, zijn bij de inactieve gebruikers ook gebruikers geselecteerd die de voorziening minder dan 1 jaar niet gebruiken. Mede door de coronamaatregelen hebben zij er in veel gevallen nog geen gebruik van gemaakt. Geldt dit ook voor u? Dan had u de brief niet mogen ontvangen en kunt u deze als 'niet verzonden' beschouwen.
We zijn bezig om deze groep in beeld te brengen, zodat we u zo snel mogelijk kunnen informeren over het feit dat de beëindiging voor u niet geldt. Als deze deze groep in beeld is gebracht en geïnformeerd, beëindigen we definitief de inactieve vervoerspassen waarvan 1 jaar of langer geen gebruik is gemaakt.

Aanhef brief

Daarnaast ontvingen wij klachten over de aanhef van de brief. De voornaam of doopnaam is op de brief vermeld. Deze namen zijn uit de Basis Registratie Personen (BRP) overgenomen op de brieven. Dat had niet mogen gebeuren. Normaal gesproken maken we gebruik van initialen.

Contact

Heeft u vragen over de brief, neem dan contact op met het loket Wmo en Jeugd. Het loket is te bereiken via e-mailadres wmojeugd@vlissingen.nl en telefoonnummer (0118) 48 70 10.

Onze excuses voor het ongemak.