Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Vlissingen vanaf 3 augustus 2020 ook testlocatie coronavirus

Gepubliceerd op 31 juli 2020
Logo's GGD Zeeland, ADRZ en Rode Kruis
Logo's GGD Zeeland, ADRZ en Rode Kruis

Vanaf maandag 3 augustus 2020 is het ook mogelijk om in Vlissingen te laten testen op het coronavirus (COVID-19). De ingang van de testlocatie is bereikbaar via de Sottegemstraat in Vlissingen.

Testlocatie Walcheren

GGD Zeeland opent de nieuwe testlocatie op Walcheren in samenwerking met Adrz en het Rode Kruis. Er is gekozen voor een extra testlocatie in Vlissingen zodat er een goede verdeling is van testlocaties in Zeeland. Met de opening van deze nieuwe testlocatie kan het aantal testen dat dagelijks in Zeeland uitgevoerd kan worden, opgehoogd worden tot wel 700 stuks. Hiermee wordt voorbereid op de verwachte landelijke toename van testaanvragen.

Afspraak coronatest

Heb je klachten passend bij het coronavirus? Maak dan een afspraak via het landelijke nummer (0800) 12 02. Dit kan dagelijks van 8.00 tot 20.00 uur. De afgelopen weken werden de Zeeuwse testlocaties (net als alle andere testlocaties in Nederland) druk bezocht. In de maand juli werden er in Zeeland circa 10.000 testen afgenomen.

4 testlocaties in Zeeland

Zeeland heeft met de nieuwe testlocatie 4 testlocaties. Goes (Adrz), Terneuzen (ZorgSaam), Vlissingen (Adrz) en Zierikzee (Adrz). Daarnaast heeft GGD Zeeland een team dat testen uitvoert bij mensen thuis, die niet mobiel genoeg zijn om een testlocatie te bezoeken. Ook plant GGD Zeeland zelf de testen in voor kinderen tot 7 jaar

Lees meer over berichtgeving coronavirus

  • Op de pagina Maatregelen corona vindt u alle berichtgeving van de gemeente Vlissingen over het coronavirus.