Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Inspirerende riooltour voor wethouder Verhage

Gepubliceerd op 30 juni 2020
Wethouder Verhage en rioolbuizen
Wethouder Verhage neemt een kijkje

Het transportriool wordt vanaf de Olympiaweg (brandweerkazerne) tot de Rosenburglaan gerenoveerd. In de week van 22 juni 2020 zijn we gestart met de renovatiewerkzaamheden van de bestaande rioleringsbuizen aan de Anna Blamanlaan, Annie Romeinlaan en de Zuidbeekseweg. Wethouder E. Verhage (zie foto linksboven) ging mee op tour om een kijkje te nemen.
De verwachting is dat de renovatiewerkzaamheden donderdag 2 juli klaar zijn.

Indrukken wethouder

Wethouder Verhage: “Riool vervangen/renoveren gaat meestal gepaard met veel overlast en wegopbrekingen van maanden. Deze techniek is vriendelijk voor onze inwoners, met minimale overlast. 60 centimeter rioolrenovatie in 1 uur zou vroeger een droom geweest zijn. Maar voordat we de bovengrondse bypass voor riolering kunnen zien, gaat er veel aan vooraf.
Ik ben diep onder de indruk van het voorwerk. Er werd maatwerk geleverd en zelfs een verhoging van de bypass in verband met een camperdoorgang werd niet geschuwd. Het is een spectaculaire vorm van werken!”

Testen

Na afronding van de werkzaamheden, gaan we de gerenoveerde rioleringsbuizen testen. Als deze voldoen aan de eisen, starten we op 6 juli 2020 met het afbreken van de bovengrondse leidingen.
We houden u op de hoogte via onze projectpagina.