Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Bericht van burgemeester B. van den Tillaar 9 april 2020

Gepubliceerd op 9 april 2020
Burgemeester B. van den Tillaar

Burgemeester van den Tillaar heeft een persoonlijke videoboodschap opgenomen. Het bericht van de burgemeester is als volgt.


Beste inwoners van Vlissingen, van Souburg en van Ritthem,

We zijn alweer een corona-week verder met elkaar. En ik moet zeggen, de afgelopen periode, de afgelopen week, ging het op de meeste plekken in Vlissingen prima. Mensen hielden zich aan de regels, de anderhalve meter werd in acht genomen. Ik vond het ook mooi om te zien in het land hoe we dat met elkaar doen. Ik was onder de indruk van de mooie muziekconcertjes die vanaf balkons in het land plaatsvonden.
Ik vind het mooi om te zien hoe bedrijven en ondernemers proberen maatregelen te nemen, zodat het niet te druk wordt in hun winkel. Om te zorgen dat er niet teveel klanten binnenkomen. Ik was ook onder de indruk van de groet die bijvoorbeeld sommige hulpdiensten hebben gebracht aan collega’s in de ziekenhuizen die heel hard aan het werk zijn. Allemaal mooie dingen die aangeven dat we met elkaar door deze lastige periode proberen te komen. En dus ook in Vlissingen ging het op de meeste plaatsen gewoon prima.

Dat geldt niet voor de boulevard. Daar is het op een aantal momenten te druk geworden. Er was teveel verkeer dat er niet hoefde te zijn. En er waren ook te grote groepen. En daarom hebben we daar maatregelen moeten nemen. Voor de komende Paasdagen geldt dat voor de boulevards alle gemotoriseerd verkeer verboden is.
We houden de boulevards de Paasdagen dicht. Dus alleen wandelaars en fietsers kunnen nog gebruik maken van de boulevard, maar dan wel: niet in groepen, anderhalve meter uit elkaar. Zorg ervoor dat het niet te druk wordt.

Want, mensen, we moeten blijven opletten! Jongelui, we moeten blijven opletten! Je moet uitkijken voor jezelf, maar kijk ook uit dat je niet per ongeluk vader, moeder, broer, zus, opa of oma besmet. Dat is waarom we de maatregelen zo willen nemen. Daar moeten we op blijven letten met elkaar.

Nog iets heel anders: de afgelopen periode is het ook in onze stad gebeurd dat een aantal mensen het slachtoffer geworden zijn van een babbeltruc. Er zijn lieden die in deze lastige periode bij sommige mensen aanbellen en dan proberen met een vaag corona-verhaal over een of andere controle proberen binnen te komen en kostbaarheden in bezit te krijgen. Ben daar alert op!
Als er mensen onaangekondigd, die u niet kent, voor uw deur staan met een of ander vaag corona-verhaal, laat ze niet binnen. Doe een melding bij zorginstelling of politie. En zorg dat we niet het slachtoffer worden van dat soort lieden, die misbruik proberen te maken van deze moeilijke situatie.

De Paasdagen staan voor de deur. Het worden ongetwijfeld hele andere Paasdagen dan we met elkaar voor ogen hadden. Niet dat familie-uitje, niet het uitstapje misschien naar een of andere leuke plek, geen kerkdienst mogelijk. Het wordt thuis blijven en proberen om het samen thuis gezellig te hebben. Houd de regels in acht. Let op de anderhalve meter. Geen grote groepen. Blijf thuis.
Als u even naar buiten gaat: doe dat in alle rust. Maar toch, ik wens u hele fijne Paasdagen.

Bas van den Tillaar, burgemeester

Lees meer over berichtgeving coronavirus

  • Op de pagina Corona nieuwsoverzicht vindt u alle berichtgeving van de gemeente Vlissingen over het coronavirus. In de alinea 'Nieuws' ziet u ook welke activiteiten en bijeenkomsten zijn afgelast of uitgesteld.;
  • Op de pagina Corona en ondernemers vindt u informatie die voor ondernemers belangrijk is.