Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Bericht van burgemeester B. van den Tillaar 3 april 2020

Gepubliceerd op 3 april 2020
Burgemeester B. van den Tillaar

Burgemeester van den Tillaar heeft een persoonlijke videoboodschap opgenomen. Het bericht van de burgemeester is als volgt.


Beste mensen,

We gaan alweer de vierde week in met alle maatregelen in Nederland tegen het coronavirus. En ik moet zeggen: met grote trots en bewondering kijk ik naar iedereen die zich daarvoor inzet. Als ik kijk naar de zorgsector, waar mensen keihard werken om alle zorg te leveren aan de grote groep patiënten die er nu is. Als ik kijk naar de mensen in het onderwijs, die proberen de leerlingen thuis al het onderwijs te laten genieten en al het werk dat daarvoor verzet moet worden. Als ik denk aan alle ondernemers, die met alle creativiteit bezig zijn om hun bedrijf overeind te houden. Dan kan ik alleen maar zeggen: grote bewondering voor al die inzet!

En ik zie ook hele mooie initiatieven ontstaan in het land. Iedereen kent inmiddels de berenactie, van mensen die allemaal een beer voor het raam hebben staan. Waardoor ouders, die even met hun kids naar buiten gaan om te lopen, even een tool hebben. Een leuk spel buiten kunnen spelen. Heel mooi!
Ik zag toevallig van de week ook het initiatief van een industrieel ontwerper, Alexander, die samen met zijn vriendin beschermkappen aan het maken is voor de zorgsector. Hele mooie creatieve ideeën.

En ja, we weten het: de regering heeft inmiddels de maatregelen verlengd tot en met 28 april. En dat betekent dat we écht nog moeten volhouden in deze fase. Het betekent nogal wat. Die scholen zullen nog veel langer door moeten met thuisonderwijs. Ondernemers weten dat ze klanten verliezen, dat bedrijven gesloten zijn. Hele moeilijke fase. De cultuursector, die geen gasten kan ontvangen. Ik denk aan de toeristensector die het Paasweekend gaat missen. Natuurlijk een weekend waarin heel veel toeristen altijd naar Zeeland komen en dat gaan ze nu mislopen. Dat zijn moeilijke dingen, maar we moeten er met elkaar doorheen. We moeten nog volhouden in de strijd tegen dat coronavirus.

Ik roep hier dus ook weer op: laten we ons nog aan die richtlijnen houden! We hebben dat de afgelopen drie weken met elkaar gedaan. Daar moeten we mee door, om dat coronavirus eronder te krijgen. Ik heb toevallig vandaag besloten om een speelplek, waar het toch wel heel erg druk werd de laatste tijd, te sluiten. Omdat daar de anderhalve meter regel niet werd nageleefd. Omdat daar teveel groepen, te grote groepen bij elkaar kwamen. Dat moeten we natuurlijk niet op veel plekken nodig hebben. We moeten met elkaar oppassen dat we de regels goed volgen. Heb daarbij ook respect voor onze handhavers, voor de BOA’s, voor de politie, voor de mensen van de buitendienst, die proberen het buiten toch allemaal goed te laten verlopen. Zij hebben de ondankbare taak om ons af en toe te wijzen op het feit dat we de regels even vergeten. Heb respect daarvoor. Volg de aanwijzingen op.

Het wordt natuurlijk fantastisch mooi weer het komend weekend. En dat betekent dat we allemaal even naar buiten willen. Ik roep iedereen toch op om de drukke plekken te vermijden. We willen straks allemaal naar onze boulevard. We willen straks allemaal even op het strand zijn. Maar als we dat doen, gaat het fout. Dus let op! Geen grote groepen. Vermijd drukte. Houd de regel van anderhalve meter uit elkaar in acht. Dan krijgen we dat coronavirus eronder. En mocht je nou zien dat het op een bepaalde plek wat te druk is, ga weg. Ga naar een andere plek. Of ga op een ander tijdstip even naar buiten.

Laten we goed voor elkaar zorgen. Zodat we zelf niet ziek worden, maar ook dat we zorgen dat anderen niet ziek worden. Pas goed op elkaar! Houd de regels in acht.

Bas van den Tillaar, burgemeester

Lees meer over berichtgeving coronavirus

  • Op de pagina Corona nieuwsoverzicht vindt u alle berichtgeving van de gemeente Vlissingen over het coronavirus. In de alinea 'Nieuws' ziet u ook welke activiteiten en bijeenkomsten zijn afgelast of uitgesteld.;
  • Op de pagina Corona en ondernemers vindt u informatie die voor ondernemers belangrijk is.