Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Aanwijzingsbesluit boulevards gemeente Vlissingen

Gepubliceerd op 24 april 2020
Stadhuis Vlissingen

De voorzitter van de Veiligheidsregio Zeeland heeft op verzoek van burgemeester Van den Tillaar van de gemeente Vlissingen op grond van de geldende noodverordening, een aanwijzingsbesluit genomen voor de boulevards. In de maand april is het al verschillende keren nodig geweest om de boulevards tijdelijk te sluiten voor motorvoertuigen.
De nieuwe aanwijzing geldt tot en met 19 mei 2020 en betreft de vrijdagen, zaterdagen, zondagen, Koningsdag en Bevrijdingsdag vanaf 14.00 uur.

'Rondje Boule'

De corona-maatregelen zorgen ervoor dat er op de boulevards minder beschikbare ruimte is, men een verminderde tolerantiegrens heeft en mensen nog meer dan anders behoefte aan een “rondje Boule” hebben.
Het ligt in de verwachting dat er in de weekenden en op vrije dagen regelmatig weer overmatige overlast en veel overtredingen van de noodverordening zullen plaatsvinden. Daarom heeft de burgemeester verzocht om een aanwijzingsbesluit voor de periode waarin de corona-maatregelen van de rijksoverheid gelden.

Aanwijzingsbesluit

De aanwijzing voor het tijdelijk en structureel afsluiten van de boulevards van Vlissingen in het weekend met het oog op voorkoming van verdere verspreiding van het coronavirus/ COVID-19, houdt in dat:

  • Het verboden is met gemotoriseerd verkeer (zoals auto-, motor-, scooter- en bromfietsverkeer) aanwezig te zijn op Boulevard Evertsen, Boulevard Bankert en Boulevard De Ruyter, met het kennelijke doel tijdelijk te verblijven;
  • Dit besluit geldt vanaf 24 april tot en met 19 mei 2020. Elke vrijdag, zaterdag en zondag plus Koningsdag (27 april) en Bevrijdingsdag (5 mei), voor de tijdsperiode van 14.00 tot en met 24.00 uur.

Lees meer over berichtgeving coronavirus

  • Op de pagina Corona nieuwsoverzicht vindt u alle berichtgeving van de gemeente Vlissingen over het coronavirus. In de alinea 'Nieuws' ziet u ook welke activiteiten en bijeenkomsten zijn afgelast of uitgesteld.;
  • Op de pagina Corona en ondernemers vindt u informatie die voor ondernemers belangrijk is.