Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Hoge kwaliteit voorzien voor Claverveld fase 2

Gepubliceerd op 6 maart 2020
Overzichtsfoto Claverveld
Overzichtsfoto Claverveld

Fase 2 van Claverveld wordt verder uitgewerkt door de projectontwikkelaars AM Zeeland en Zeeland Wonen. Dat heeft het college onlangs besloten.
Beide projectontwikkelaars zijn gekozen na een openbare selectieprocedure, waar zij eruit sprongen door de hoge kwaliteit die zij voorzien voor Claverveld 2. Ze werken momenteel ook al succesvol aan Claverveld fase 1.

Toewijzing

De uitwerking van Claverveld fase 2 hebben zij voorlopig toegewezen gekregen. Na het ondertekenen van de koopovereenkomst met de gemeente en overeenstemming over het definitieve stedenbouwkundig plan, wordt de toewijzing definitief. De eerste woningen worden dit voorjaar opgeleverd.

Zeeland Wonen en AM Zeeland

Zeeland Wonen gaat in Claverveld fase 2 circa 20 woningen bouwen, AM Zeeland 45.

Kwaliteit, duurzaamheid en wooncomfort

Beide projectontwikkelaars willen met hun woningen aansluiten op de hoge kwaliteit van Claverveld. Hierbij hebben zij speciaal oog voor de onderscheidende Walcherse architectuur. Gekoppeld aan hoge ambities op het gebied van duurzaamheid en wooncomfort.

Vrije bouwkavels voor particulieren

In fase 2 is er ook plaats voor rond de 20 vrije bouwkavels voor particulieren.

Planning

De gemeente Vlissingen gaat de komende maanden met beide projectontwikkelaars de ambities uitwerken. De verwachting is dat in mei 2020 een definitief stedenbouwkundig plan gereed is. Op dat moment wordt ook meer duidelijk over de ‘start verkoop’ van de woningen en de uitvoering van de werkzaamheden.

Zie voor meer informatie de projectpagina.